U, de petitionaris
Image 2021 07 12 20 09 33

Mannen kunnen geen vrouw worden; stop zelfidentificatie en behoud vrouwenrechten

1.425 ondertekeningen

Er staat wetgeving op stapel om mannen de mogelijkheid te geven zelf hun geslacht in hun paspoort te veranderen. Zonder operaties en zonder doktersbezoek. Als ‘vrouw’ krijgen zij dan toegang tot voorzieningen voor vrouwen. Vrouwen en meisjes worden zo gedwongen geconfronteerd met (blote) mannen.

Petitie

Wij

Burgers die de rechten, waardigheid, privacy en veiligheid van vrouwen en meisjes belangrijk vinden

 

constateren dat:

Dat vereenvoudiging van de 'Wet Wijziging vermelding van geslacht in de geboorteakte'

  • Mannen toegang geeft tot domeinen die gereserveerd zijn voor vrouwen zoals kleedkamers, Blijf-van-mijn-lijfhuizen en vrouwengevangenissen
  • Dit rechten, privacy & veiligheid van vrouwen en meisjes in gevaar brengt
  • In het VK en de VS al (seksueel) geweld tegen vrouwen in vrouwenvoorzieningen is gemeld
  • De Nederlandse wetgeving álle burgers behoort te beschermen.

 

en verzoeken

  • Een open debat te voeren met álle belanghebbenden (dus ook met tegenstanders van deze vereenvoudiging)
  • Onderzoek te doen naar de mogelijke consequenties voor de veiligheid van vrouwen en meisjes, vooral in kwetsbare situaties
  • De rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes (50% van de bevolking) te waarborgen
  • Invoering van de wet uit te stellen tot de rechten en veiligheid van vrouwen en meisjes daadwerkelijk gewaarborgd zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-03-2023 
Organisatie:
Stichting Voorzij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Uitnodiging voor webinar 'Zelf ID? Slecht Idee!' 15 december om 20.00 uur (gratis)

Beste ondertekenaar van de petitie,

We nodigen je graag uit om je te informeren over de op handen zijnde verandering in de wet geslachtsregistratie die in de vierde week van januari in de Tweede Kamer behandeld wordt.

Tijdens de Zoom bijeenkomst Zelf ID? Slecht Idee! op woensdag 15 december om 20.00 uur laten we de ontwikkelingen zien in de wetgeving rond gender en de consequenties daarvan voor vrouwen en meisjes.

De op handen zijnde wet geslachtsregistratie houdt in dat iedereen het geslacht op de geboorteakte kan laten veranderen. Zonder medicatie, zonder operaties en zelfs zonder bewijs van goed gedrag.

+Lees meer...

Dat betekent dat iedere man zich met één gang naar het stadhuis van man tot vrouw kan laten verklaren. Daarna moet hij door iedereen als vrouw behandeld worden, anders is er sprake van discriminatie.

Een man kan dan zich dan dus voortaan verkleden in vrouwenkleedkamers, gebruik maken van vrouwenslaapzalen, toetreden tot koren en breiclubs voor vrouwen en tot specifieke geslachtsgebonden cursussen rond bijvoorbeeld de overgang, borstkanker of seksueel geweld. Daarnaast kan hij 'als vrouw' meedoen aan alle teamsporten en individuele sporten van vrouwen. Ook wordt hij geplaatst in vrouwengevangenissen als hij misdrijven begaat.

Minister Sander Dekker verwacht dat er geen misbruik gemaakt zal worden van deze mogelijkheid. Wij weten door ervaringen uit binnen en buitenland dat perverse mannen alles zullen doen om in de buurt te komen van potentiële slachtoffers. Ook op papier van geslacht veranderen.

De eerste spreekster is mr. Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij. Zij zet de ontwikkelingen in de wetgeving op een rijtje. Ook de uitspraken op dit gebied door het college van de rechten van de mens passeren de revue. De tweede spreekster, Pauline neemt ons mee langs de gevolgen die dergelijke wetgeving al in andere landen heeft op de levens van vrouwen en meisjes.

Na de lezingen is er voor de kamerleden en de pers een apart subgroepje om extra vragen te stellen aan de spreeksters.

Inschrijven Je kunt je hier inschrijven voor deze informatieve bijeenkomst. Dit is de link: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMrcuiupzssE9DOSgk0kUVw8zahOKiUdciL.

Na registratie, krijgt u informatie over inloggen en dergelijke.

Wij hopen u te zien op 15 december.

10-12-2021