You, the petitioner
Stijl3

Manifest: Maak de geschiedenis van de Spoorzone de toekomst van Tilburg!

13 signatures

De NS-Werkplaats zorgde 100 jaar geleden voor sociale en culturele vooruitgang in Tilburg. Theo van Doesburg vond er inspiratie voor de wereldberoemde kunststroming De Stijl. Maak die geschiedenis zichtbaar! De Stijl in een Spoorzone die van, voor en door alle Tilburgers is!

Petition

We

Tilburgers en wereldburgers, bewoners, gebruikers, bezoekers, fans, bewaarders en ontwerpers van de Spoorzone,

 

establish that:

dat de NS-Werkplaats in de Spoorzone vroeger sociale en culturele vooruitgang heeft gebracht in Tilburg en door spoorwegbeambte en dichter Antony Kok en zijn vriendschap met kunstenaar Theo van Doesburg verbonden is met de wereldberoemde kunststroming De Stijl. Ook de kunstenaars van De Stijl wilden in een tijd van wereldcrisis sociale en culturele ontwikkeling mogelijk maken voor álle mensen. Daardoor is de Spoorzone van en voor de hele Tilburgse samenleving: toen, nu en straks.

 

and request

de Spoorzone permanent werk- en broedplaats te laten blijven voor sociale en culturele vernieuwing. Geef het gebied aan de gemeenschap. Zorg dat ieder die dat wil er onderdeel kan zijn van de ontwikkeling. Sluit niemand uit. Verbind lokaal en internationaal. Streef, zoals van Doesburg zei, naar Eenheid in Leven, Kunst en Cultuur. Maak de sociale en culturele historie zichtbaar in de beeldkwaliteit: De Stijl! Toon lef en daadkracht: experimenteer!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tilburg 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-29 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Veerle Slegers 
Website:

History

Signatures