Sinds 2008 lopen duizenden middelbare scholieren een Maatschappelijke Stage (MaS), waarin zij zich inzetten voor de maatschappij. Veel groepen in de samenleving zijn hierbij gebaat. Door hun betrokken inzet voelen jongeren zich meer verantwoordelijk voor hun omgeving. Jong geleerd is oud gedaan!
Leerlingen, ouders, scholen, vrijwilligerscentrales, maatschappelijke organisaties en anderen.
Dat met de voorgenomen afschaffing van de MaS in 2015 de verplichting vervalt en de financiering voor de scholen én gemeenten stopt. Scholen mogen MaS voortzetten, maar er zijn geen middelen voor begeleiding, organisatie en facilitering. De participatiesamenleving vraagt een bijdrage van iedereen, jong en oud. MaS is de kweekvijver voor vrijwilligers van de toekomst. Jongeren, scholen én organisaties zijn enthousiast: schrijf de MaS niet zomaar af!
Om de MaS aan te laten sluiten bij de participatiesamenleving en de ambities van dit kabinet. De afgelopen jaren is een stevig fundament neergezet door betrokken scholen, vrijwilligerscentrales en maatschappelijke organisaties (die vrijwilligerswerk puberproof maakten).Wij vragen u met klem de financiering voort te zetten, zodat deze investeringen in maatschappelijke betrokkenheid én 6 miljoen uren vrijwillige inzet per jaar gewaarborgd blijven!