U, de petitionaris
1b430a63 3061 4a47 90c1 2bb4b35eb0ec

Maatschappelijke actief naast studie in Leiden

98 ondertekeningen

Het CDJA Leiden roept de Universiteit Leiden op tot meer flexibiliteit richting maatschappelijk actieve studenten. Voor jongeren die naast hun studie intensief vrijwilligerswerk doen of een politieke functie vervullen zouden passende regelingen getroffen moeten worden.

Petitie

Wij

Studenten aan de Universiteit Leiden

 

constateren

  • Studenten die maatschappelijk actief zijn lopen een groot risico op studievertraging.
  • Voor topsporters en bestuursleden van enkele studentenverenigingen worden passende regelingen getroffen, maar jongeren die naast hun studie intensief vrijwilligerswerk doen of politiek actief zijn, vallen buiten de boot.
  • De Universiteit Leiden biedt geen ruimte voor flexibiliteit wat studenten demotiveert om zich actief in te zetten voor onze maatschappij. Een studentenbestuur van Unicef of het Rode Kruis of een politieke functie is vaak lastig te combineren met de studie.

 

en verzoeken

  • om het beleid ten aanzien van groepen actieve studenten tegen het licht te houden

  • flexibiliteit te bieden richting deze doelgroep en de knelpunten - bijvoorbeeld als het gaat om tentamens – op te lossen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
universiteitsbestuur 
Petitieloket:
Organisatie:
CDJA Leiden 

Geschiedenis

Ondertekeningen