You, the petitioner

Maatregelen en handhaving snelheidslimiet de Van Boetbergweg in Nijmegen

132 signatures

Het verkeer op de Van Boetbergweg, en daarbij het aantal snelheidsovertredende auto's en motoren, is enorm toegenomen de laatste jaren. De bijbehorende verkeersveiligheidsrisico's en geluidsoverlast zijn inmiddels gegroeid tot een meer dan onacceptabel niveau !

Petition

We

Bewoners van de Weezenhof ondervinden dagelijks veel last van snelheidsovertredende automobilisten.

 

observe

  • Naast het geluidsoverlast is ook de veiligheid van alle overige verkeersdeelnemers, waaronder schoolgaande kinderen, een enorme zorg.

  • Bovendien veroorzaken de trillingen en uitstoot, van het zware verkeer, schade aan de huizen en haar bewoners

 

and request

Wij zouden graag zien dat er permanente maatregelen worden getroffen ter verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in deze wijk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-09 
Lead petitioner:
Mariska Snoey MacCormick 
Organisation:
Particulier 
Website:

History

Signatures

Updates

Meer handtekeningen

Beste buren,

De petitie loopt nog tot begin december. Ik heb vele berichten gehad via Nextdoor en dat heeft me gesterkt om door te gaan. Helaas hebben we, op dit moment, maar weinig handtekeningen nog. Ik wil dan ook uw hulp vragen om meer handtekeningen te verkrijgen. Vraag uw buren om ook te tekenen. Het kan zijn dat deze petitie aan hun aandacht ontschoten is.

Alvast hartelijk dank voor uw inzet ! .

2018-11-05

Feedback

Naar aanleiding van de feedback die ik heb ontvangen heb ik de volgende 4 problemen geïdentificeerd (en heb hier wat opmerkingen/vragen over, en suggesties zijn welkom) :

1.: Van Boetbergweg :

Enorme toename van verkeer +Hier hebben (naar wat ik vernomen heb) in het verleden ook flitspalen gestaan ? Is er iemand die hier van weet ? Ik begrijp dat drempels geen optie zijn vanwege het ambulance verkeer. Vorige week stond hier een paar uur een busje op de middenberm geparkeerd en het verkeer werd een stuk rustiger !

2.: A73

Het verkeer op de A73 is met de verbeterende economie ook ontzettend toegenomen. Daarbij komt dat er een groot deel via de afslag Dukenburg de wijk binnenkomt en de nodige overlast veroorzaakt.

+Read more...

De snelheidslimiet op de A73 is nu 130 km/u. Dit geldt uiteraard niet voor het vrachtverkeer, maar veroorzaakt desalniettemin wel meer geluidsoverlast, om niet te spreken over het milieu overlast !!

3: Het verkeer in de verschillende wijken in Dukenburg :

De wijken zijn in de 70er jaren gebouwd en de wegen werden destijds heel breed aangelegd met aparte parkeerplekken. Dit is niet meer van deze tijd en nodigt enkel uit tot hardrijden in de woonwijk. Rondom de scholen in de wijk zijn geen fiets- noch zebrapaden aangelegd omdat die, volgens de wetgeving, niet binnen een woonwijk horen. Ik heb wel een uitzondering opgemerkt op de parkeerplaats van de Jumbo in Malvert. Daar is een zebrapad te vinden die loopt van het gebouw ertegenover en/of de glasrecycling ?! Het kan dus wel. Bovendien is het natuurlijk ook een kwestie van gedrag. Het is mijzelf meerdere keren overkomen dat ik ingehaald wordt op een 30km weg waar ook kinderen fietsen. We hebben allemaal haast, maar is het nodig om uzelf en de rest van het deelnemende verkeer in gevaar te brengen ?

4. Rijgedrag motorrijders.

Er zullen vast motorrijders onder u zijn die zich keuring van aan de regels houden. Maar wij registeren dagelijks (en hekaas ook 'nachts) motorrijders die als een gek voorbijrijden alsof hun leven er vanaf hangt. Helaas is het niet alleen hun leven maar ook dat van ons en onze kinderen die er vanaf hangt !

Ik hoop op reacties en nog meer digitale handtekeningen : u bent vrij om anoniem te ondertekenen, maar dit helpt de petitie niet !!

2018-09-29

Dankuwel !

De eerste ondertekeningen zijn binnen. Hartelijk dank aan iedereen die de moeite genomen heeft. Vergeet niet, dit kan ons allemaal baten en hoe meer hoe beter !

Zonnige groet,

Mariska.

2018-09-10