U, de petitionaris

Maak van Zwarte Piet als persoon beschermd cultuurgoed

46 ondertekeningen

Deze discussie duurt nu al vier jaar en zo langzamerhand dreigt ons volksfeest (speciaal voor kinderen nota bene!) te verdwijnen. 14 november was er gelukkig een goed gezinde rechter. Maar wie zegt dat dat de volgende keer ook zo is? Teken en we maken met elkaar van Zwarte Piet beschermd cultuurgoed.

Petitie

Wij

Alle burgers van Nederland die willen dat het sinterklaasfeest met Zwarte Piet behouden blijft.

 

constateren

  • Zwarte Piet is een traditie, het hoort bij onze cultuur en het heeft niks met racisme of slavernij te maken.

  • Dat heeft het in onze optiek nooit gedaan en dat gaat het in onze optiek ook nooit doen. Het is een kinderfeest!

  • Er moet bij de wet vastgelegd worden dat het sinterklaasfeest en Zwarte Piet als persoon beschermd cultuurgoed zijn en dat er niks gewijzigd mag worden aan de oorspronkelijke traditie en het uiterlijk van Zwarte Piet.

 

en verzoeken

Er moet bij de wet vast gelegd worden dat het sinterklaasfeest en Zwarte Piet als persoon beschermd cultuurgoed zijn en dat er niks gewijzigd mag worden aan de oorspronkelijke traditie en uiterlijk van Zwarte Piet.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-02-2019 
Petitionaris:
Marlene Hogervorst 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Maak van zwarte Piet beschermd cultuurgoed

Laten we van zwarte Piet beschermd cultuurgoed (persoon) maken!

Deze discussie duurt nu al vier jaar en zo langzamerhand dreigt ons volksfeest (speciaal voor kinderen nota bene!!!) te verdwijnen. Vandaag was er gelukkig een goed gezinde rechter.

+Lees meer...

Maar wie zegt dat dat de volgende keer ook zo is. Tot de politiek zich hier in mengd (ook al willen ze dit niet) en voor eens en altijd besluit dat dit is een Nederlands volksfeest is. Want de Sint en zijn pieten hoort bij Nederland en onze cultuur en daarmee basta.

We moeten onze handen nu ineen slaan voordat het te laat is. Dus teken de petitie voor u, uw kinderen, uw kleinkinderen, voor alle kinderen.

14-11-2018