U, de petitionaris
Logo def groter

Maak van SNS / ASN / RegioBank een officiële non-profit Staatsbank

927 ondertekeningen

Als Nederlandse burgers willen wij ons (girale) geld kunnen stallen bij een ander dan een commerciële bank. Daarom willen we de directe overheidsbemoeienis in SNS/ASN/RegioBank behouden met een duidelijke opdracht tot een veilig beheer van MIJN GELD en gratis betalingsverkeer (of tegen lage kosten)

Petitie

Wij

Burgers, bedrijven en andere organisaties van Nederland

 

constateren

  • dat wij giraal geld moeten ontvangen en stallen bij commerciële banken, die daar complexe (internationale) en zeer risicovolle constructies mee kunnen opzetten (o.a. de oorzaak van de financiële crisis in 2008).
  • dat wij voor uitgeven van giraal geld gebonden zijn aan die commerciële banken
  • dat het ons ontbreekt aan een plek waar wij ons giraal geld veilig kunnen stallen en dat het ook ontbreekt aan niet-commercieel betalingsverkeer

 

en verzoeken

te regelen dat SNS/ASN/RegioBank in handen van de Staat blijft met de expliciete opdracht het geld zeer veilig te beheren en het giraal betalingsverkeer tegen zo laag mogelijke kosten (liefst gratis) aan te bieden (financierbaar via leningen met laag risico)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Kenmerk:
GB2016-01 
Einddatum:
25-12-2016 
Petitionaris:
St Geldbelangen 
Organisatie:
St Geldbelangen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen