You, the petitioner
Logo def groter

Maak van SNS / ASN / RegioBank een officiële non-profit Staatsbank

927 signatures

Als Nederlandse burgers willen wij ons (girale) geld kunnen stallen bij een ander dan een commerciële bank. Daarom willen we de directe overheidsbemoeienis in SNS/ASN/RegioBank behouden met een duidelijke opdracht tot een veilig beheer van MIJN GELD en gratis betalingsverkeer (of tegen lage kosten)

Petition

We

Burgers, bedrijven en andere organisaties van Nederland

 

observe

  • dat wij giraal geld moeten ontvangen en stallen bij commerciële banken, die daar complexe (internationale) en zeer risicovolle constructies mee kunnen opzetten (o.a. de oorzaak van de financiële crisis in 2008).
  • dat wij voor uitgeven van giraal geld gebonden zijn aan die commerciële banken
  • dat het ons ontbreekt aan een plek waar wij ons giraal geld veilig kunnen stallen en dat het ook ontbreekt aan niet-commercieel betalingsverkeer

 

and request

te regelen dat SNS/ASN/RegioBank in handen van de Staat blijft met de expliciete opdracht het geld zeer veilig te beheren en het giraal betalingsverkeer tegen zo laag mogelijke kosten (liefst gratis) aan te bieden (financierbaar via leningen met laag risico)

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Reference:
GB2016-01 
Closing date:
2016-12-25 
Lead petitioner:
St Geldbelangen 
Organisation:
St Geldbelangen 
Website:

History

Signatures