U, de petitionaris
Wijdemeren logo

Maak van Nera geen grootschalig AZC in Nederhorst den Berg

2.178 ondertekeningen

De Gemeente Wijdemeren wil in Nera te Nederhorst den Berg een AZC met minimaal 350 asielzoekers voor 10 jaar. Wij maken ons zorgen over de omvang, de sociale veiligheid, de slechte bereikbaarheid, het gebrek aan voorzieningen en de impact op het omliggende natura2000 gebied. Teken de petitie!

Petitie

Wij

Inwoners en ondernemers uit de gemeente Wijdemeren en andere belanghebbenden

 

constateren dat:

  • Dat een AZC met 350 asielzoekers voor 10 jaar in het NERA-gebouw Nederhorst den Berg onwenselijk is.
  • Het aantal asielzoekers is niet in verhouding tot het aantal inwoners (5500)
  • Dat er zorgen zijn over de beperkte bereikbaarheid van het gebouw NERA, het gebrek aan voorzieningen en de sociale veiligheid.
  • Het ligt midden in een Natura2000 gebied en het aantal is ruim boven de taak voor Wijdemeren
  • Dat terwijl de eigen jeugd niet eens een woning kan vinden.

 

en verzoeken

  • de plannen voor een grootschalig AZC in NERA direct te stoppen.
  • op zoek te gaan naar alternatieve kleinschalige asielopvanglocaties verspreid over de gemeente Wijdemeren op locaties nabij voorzieningen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Wijdemeren 
Petitieloket:
Einddatum:
26-04-2023 
Petitionaris:
Stopnera.nl - Bezorgde Inwoners Nederhorst den Berg 
Organisatie:
Stopnera.nl 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voornemen onderzoek naar azc NERA-locatie stop te zetten

Tijdens het interpellatiedebat met de gemeenteraad op 13 april heeft het college de raad geïnformeerd dat het, in goed overleg met het COA en de eigenaar, het onderzoek naar een azc op de NERA-locatie stop gaat zetten. De afgelopen tijd is met een aantal inwoners, belanghebbenden en deskundigen gesproken over de complexe situatie die is ontstaan, na het annuleren van de informatiebijeenkomsten voor omwonenden om veiligheidsredenen.

Volgende week dinsdag 18 april zal het college het definitieve besluit nemen om niet door te gaan met het onderzoek, en volgt meer informatie over de onderbouwing, de afwegingen en het gesprek dat het college wil gaan voeren met de raad.

Het college heeft haar medewerking aan het onderzoek naar de NERA-locatie verleend, onder de voorwaarde dat met omwonenden gesproken kon worden en dat de vragen en suggesties meegenomen konden worden in de planvorming.

+Lees meer...

Zodat het college daarná een definitief besluit kon nemen.

Het college heeft echter de afgelopen weken gezien dat er bijzonder veel onrust is ontstaan over het voornemen, waarbij sprake is van polarisatie. Het college constateert dat er te weinig draagvlak is voor het initiatief en wil weer rust in het debat brengen. Doorgaan met het onderzoek zou naar het oordeel van het college een te grote impact hebben op de samenleving en bovendien te veel van de organisatie vragen, nu duidelijk is dat het project fors opgeschaald zou moeten worden voor wat betreft het raadplegen van inwoners.

De gemeente staat nog altijd voor fikse opgaven als het gaat om het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en het huisvesten van statushouders. Het college wil haar bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen en gaat in overleg met de gemeenteraad op zoek naar nieuwe oplossingen.

14-04-2023

1500+ handtekeningen + Anoniem ondertekenen

Dank voor jullie steun, we zijn vandaag door de 1500 handtekeningen heen gegaan! Wij zijn blij verheugd te zien dat de overgrote meerderheid van deze mensen uit de gemeente Wijdemeren komt.

In het weekblad Wijdemeren van deze week werden vraagtekens gesteld over de waarde van "anonieme ondertekeningen". Het is goed om te realiseren dat niemand anoniem kan ondertekenen.

+Lees meer...

Naam en woonplaats zijn inzichtelijk voor de petitionaris en degene aan wie de petitie aangeboden gaat worden (de gemeente Wijdemeren).

Het is wel zo dat mensen door middel van het "vinkje" ervoor kunnen kiezen om niet met naam en toenaam op deze website getoond te worden. Dat respecteren wij uiteraard volledig.

Nogmaals dank voor de steun en stuur de petitie door naar vrienden, bekenden en buurtgenoten! Bezoek ook onze website: StopAZCnera.nl

29-03-2023