U, de petitionaris
Plaatje petitie

Maak van de Prins Mauritslaan een inspirerende, groene zone

1.286 ondertekeningen

De tram rijdt niet meer op de Prins Mauritslaan (Statenkwartier). Dat biedt een unieke kans: de middenstrook omtoveren tot een groene wandelpromenade met de allure van weleer en de wensen en behoeften van nu. Deze groene verbinding tussen de Internationale zone, de ‘Fred’ en de haven moet er komen!

Petitie

Wij

Bewoners en bezoekers van het Statenkwartier

 

constateren dat:

  • Dat het oorspronkelijk ontwerp van de middenstrook op de Prins Mauritslaan verdwenen is.
  • De verwijderde tram biedt kansen voor de wijk om dit karakteristieke element in ere te herstellen en te vergroenen.
    "Het karakter van het Statenkwartier ligt [..] in de stedenbouwkundige opzet van de wijk met fraaie lanen en pleinen [..] De oorspronkelijke schaal en het groen zijn van wezenlijk belang voor het karakter” [toelichting aanwijzing Rijksbeschermd stadsgezicht]

 

en verzoeken

Herinrichting van de middenstrook van de gehele Prins Mauritslaan tot een groene zone. Een laan om te wandelen, te ontmoeten, te spelen en te verbinden. Wijkbewoners jong en oud, bezoekers van de Internationale zone tot aan de haven kunnen allemaal profiteren van deze groene zone! Het plan past perfect in de ambities van de gemeente om te vergroenen, sociale cohesie te bevorderen, klimaatadaptatie en meer bewegen mogelijk te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
04-02-2023 
Petitionaris:
Lisette Heuschen 
Organisatie:
Groene kansen commissie Wijkoverleg Statenkwartier 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

1.000 handtekeningen!

In slechts twee weken tijd hebben 1.000 ! mensen hun steun uitgesproken voor dit mooie buurtinitiatief. Een prachtig resultaat en mooi bewijs dat ons plan breed gedragen wordt..

23-11-2022