You, the petitioner
D2baf798a0bfb0621cc34a05a11218bea8cc8c large

Maak twee achternamen mogelijk

76 signatures

Deze petitie is gericht op ouders en kinderen die het niet eerlijk vinden dat wij in Nederland nog steeds niet de achternaam van beide ouders aan kunnen nemen. Dat willen wij mogelijk maken.

Petition

We

Burgers van de Nederlandse staat.

 

establish that:

Dat een kind indirect wordt toegewezen aan één ouder, door de achternaam die ze krijgen. Er bestaan onvoldoende opties voor ouders om er voor te zorgen dat de buitenwereld een kind erkent als dat van beide ouders.

 

and request

Dat het mogelijk wordt om je kind de achternaam van beide ouders te geven. Met als voorbeeld om de regels uit België aan te houden, waar het mogelijk is een kind maximaal twee achternamen te geven. Als ouders hier niet expliciet voor kiezen krijgt het kind automatisch de achternaam van de vader, zoals gebruikelijk is in de huidige situatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-10 
Website:

History

Signatures