U, de petitionaris
Opzij

Maak prioriteit van online vrouwenhaat

1.274 ondertekeningen

Diverse onderzoeken onderstrepen dat vrouwen vaak het doelwit zijn van online misogynie. Opzij vraagt het OM en de politie prioriteit te maken van online haatzaken. We zetten ook in op preventie: sociale mediabedrijven moeten verantwoordelijkheid nemen om online vrouwenhaat te voorkomen.

Petitie

Wij

Van Opzij en alle feministen (v, m, x)

 

constateren

  • Dat online misogynie de perken uitloopt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke bestuurders meer te maken krijgen met agressie en geweld dan mannelijke. Tien procent van alle tweets gericht aan vrouwelijke politici bevat haat of agressie.
  • Vrouwen in het publieke domein hebben het online te verduren. De haat kan hun carrière aantasten.
  • Online haat is schadelijk voor je mentale gezondheid. Het weerhoudt vrouwen ervan om zich uit te spreken.

 

en verzoeken

OM en politie prioriteit te geven aan online vrouwenhaat én sociale mediabedrijven om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de online haat op hun platforms. Zo maken we de vrouwen niet monddood, staan ze niet meer machteloos, worden slachtoffers gehoord en zullen daders zich minder snel schuldig maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-08-2023 
Petitionaris:
Opzij 
Organisatie:
Opzij 

Geschiedenis

Ondertekeningen