U, de petitionaris
121512517 vuile luier op donkere houten achtergrond selectieve focus

Maak het inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal mogelijk in Dijk en Waard

211 ondertekeningen

Op 10 oktober 2023 heeft de gemeenteraad besloten dat restafval slechts 1 keer per maand kan worden aangeboden. Ouders van kinderen in luiers en gehandicapten/ouderen met incontinentie materiaal worden hierdoor onevenredig benadeeld. We verzoeken luiers en intcontinentiemateriaal apart in te zamelen

Petitie

Wij

Inwoners van Dijk en waard, in het bijzonder ouders van jonge kinderen, gehandicapten en ouderen

 

constateren dat:

  • het besluit om de grijze bak nog maar 1 keer per maand te legen
  • dit benadeelt sommige inwoners onevenredig vanwege het extra afval dat zij hebben aan luiers of incontinentiemateriaal.

 

en verzoeken

de gemeente luiers en incontinentiemateriaal separaat in te zamelen zodat er een nog betere afvalscheiding ontstaat en deze inwoners niet onevenredig benadeeld worden ten opzichte van andere inwoners door de ophaalfrequentie van restafval.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Dijk en Waard 
Petitieloket:
Einddatum:
15-02-2024 
Petitionaris:
Christiaan Kwint  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden petitie

Vanavond ga ik de petitie aanbieden aan de voorzitter van de gemeenteraad, voorafgaand aan de raadsvergadering. Ik mag er kort nog een toelichting op geven..

13-02-2024

Aanbieden petitie aan de gemeenteraad

Met de griffier van de gemeenteraad is afgesproken dat de petitie kan worden aangeboden voorafgaand aan de raadsvergadering op 15 februari. Ik wil daar nog even een korte toelichting geven en eventuele vragen beantwoorden.

28-12-2023