U, de petitionaris
Asfalt dreef

Maak Haarlem blij, houd de Dreef asfaltvrij

2.098 ondertekeningen

De Stichting Haarlemsbouwplannen strijdt sinds begin 2017 tegen het onzalige plan van de gemeente Haarlem om de Dreef, een historische en groene entree van de stad, te asfalteren. Deze prachtige allee verbindt het oude stadsbos Haarlemmerhout met het centrum van de stad. Het aanzicht van deze authentieke laan zal door asfalteren ernstige schade oplopen. Het groene, rustieke en historische karakter zal geheel verdwijnen. Bovendien zal asfalt een snelheidsverhogend werking hebben op het intensieve busverkeer waardoor de veiligheid van kinderen van de aanliggende Dreefschool op het spel komt te staan. Zonder acht te slaan op de kritiek van de wijkraden tracht de gemeente haar zin toch door te drijven. Zij gaat ook geheel voorbij aan de wens van vele burgers om de Dreef te behouden zoals die is. De achterliggende reden is wellicht een later uit te voeren plan waarbij het aangrenzende Houtplein in een groot busstation moet veranderen. Het asfalteren van de Dreef zou goed in dat plan passen. Het enige argument dat de fracties van het huidige college nog op kunnen voeren om hun plan te verantwoorden is het tegengaan van trillingen. Dit argument kan echter met geen enkel onderzoek worden gestaafd. Om onverklaarbare redenen moet dit asfalteringsproject koste wat kost worden doorgedrukt. De inspraakprocedure is uiterst karig gecommuniceerd met de burger en een inloopavond had meer weg van een propaganda-avond. Negatieve adviezen heeft de gemeente naast zich neergelegd. Het ontwerp laat zien dat een kiss en ride voor de Dreefschool niet meer mogelijk zal zijn.

Maak Haarlem blij, houd de Dreef asfaltvrij! Historisch Haarlem kun je hier nog beleven en de busverbindingen zijn al snel genoeg! Help de stichting en al haar medestanders de uitvoering van dit onzinnige plan tegen te gaan en TEKEN DEZE PETITIE! Zie voor meer informatie, achtergronden, gemeentestukken en persberichten of volg Erik Haverkorn van de 'stichting Haarlems Bouwplannen' op Facebook.

Petitie

Wij

Omwonenden en gebruikers van de Haarlemse Dreef.

 

constateren dat:

  • Dat een prachtige, historische toegangsroute vanuit de Haarlemmerhout richting stadscentrum met de plannen van de gemeente ernstig wordt aangetast.

  • Het groene karakter van de Dreef dreigt te verdwijnen. Joggers, wandelaars, hondenbezitters, en vele andere Haarlemmers die nu nog van deze laan genieten, verliezen straks dit mooie plekje in Haarlem.

  • Bovendien staat hun veiligheid op het spel.

 

en verzoeken

Dit onnodige en slecht gemotiveerde plan moet van tafel! Voor glad asfalt zijn genoeg alternatieven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Haarlem 
Petitieloket:
Einddatum:
11-10-2017 
Petitionaris:
Erik Haverkorn, Pieter Vonck 
Organisatie:
Stichting Haarlems Bouwplannen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen