U, de petitionaris
Grooming 1

Maak grooming strafbaar

Grooming is digitaal kinderlokken. Er is sprake van grooming als een volwassene via ICT contact legt met een kind, met de intentie het kind te ontmoeten met het doel om seksueel misbruik te plegen of kinderpornografische afbeeldingen te produceren. Contacten kunnen gelegd worden via social media.

Petitie

Wij

wij vinden dit niet acceptabel

 

constateren

  • het is niet acceptabel dat men zich kan verschuilen achter de wet?

  • bij veel kinderen laat dit blijvende psychische schade achter.

 

en verzoeken

een nieuw wetsvoorstel om grooming strafbaar te maken.

Huidige status

We hebben u een e-mail gestuurd vanaf webmaster@petities.nl. Om verder te gaan met uw petitie volgt u de link in de e-mail.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-04-2016 
Antwoord verwacht:
23-07-2017 
Status:
Nog niet af 
Petitionaris:
Maurice 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Grooming Update

Diverse personen hebben een aangifte gedaan tegen dezelfde persoon betreffende grooming waaruit een besluit is gekomen dat deze niet vervolgbaar is het betreft een jonge van van 19 jaar die diverse jonge meisjes intieme foto's van zichzelf heeft gestuurd met een heel aantal vragen en ook wederzijds gevraagd heeft voor pikante foto's van de jonge dames en ook een afspraak heeft proberen te maken. deze jong man is bekend bij justitie en omdat deze in een zorginstelling verblijft en het verstand van een 11 jarige heeft is deze jonge man niet vervolgbaar.

+Lees meer...

wat tot de vraag leid wat is als deze zelfde jonge man zijn afspraak realiseerd en een jonge dame word misbruikt .Wij zijn tochg van mening dat we onze kinderen moeten beschermen tegen deze mensen dus moet de wet aangepast worden en van deze tid zijn in verschillende landen is grooming strafbaar waarom niet in Nederland ????.

14-04-2016