U, de petitionaris

Maak GOUDasfalt van KOUDasfalt

772 ondertekeningen

We roepen de gemeenteraad op deze GOUDEN kans te pakken: • het terrein van de KOUDasfaltfabriek aan de Hollandsche IJssel aan te kopen • dit geschikt te maken als multifunctionele locatie • met betrokken bewoners en ondernemers en maatschappelijke organisaties initiatieven te ontwikkelen om deze locatie tot een aanwinst voor de stad te maken Samen maken we GOUDasfalt van KOUDasfalt.

Petitie

Wij

Bewoners, organisaties en ondernemers van Gouda & ommeland

 

constateren

dat KWS het terrein van de voormalige Koudasfaltfabriek, gelegen op een prachtige plek tegenover de historische binnenstad van Gouda aan de Hollandsche IJssel, te koop heeft aangeboden aan de gemeente Gouda

 

en verzoeken

de gemeenteraad deze GOUDEN kans te pakken: - het terrein van de KOUDasfaltfabriek aan de Hollandsche IJssel aan te kopen - dit geschikt te maken als multifunctionele locatie - met betrokken bewoners en ondernemers en maatschappelijke organisaties initiatieven te ontwikkelen om deze locatie tot een aanwinst voor de stad te maken Samen maken we GOUDasfalt van KOUDasfalt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Gouda 
Petitieloket:
Einddatum:
01-04-2015 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Peterpaul Kloosterman 
Organisatie:
Gouda Bruist 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Dringende oproep: Kom over de brug voor GOUDasfalt!

Graag vragen we u mee te werken aan een korte enquêteOp 15 april vergadert de Goudse gemeenteraad over de aankoop van het terrein van KoudAsfalt. Geld zal in deze kwestie waarschijnlijk de doorslag geven.

+Lees meer...

De gemeente heeft weinig geld en sommige partijen vinden dat de overheid niet (of niet als enige) over de brug moet komen om van de KoudAsfaltlocatie een mooie en bruisende plek te maken die van toegevoegde waarde is voor de stad.Daarom willen we aan de hand van een enquête laten zien dat mensen en organisaties niet alleen bereid waren om een handtekening te zetten, maar ook om geld, kennis, vaardigheden en tijd te investeren om de aankoop en exploitatie van het terrein mogelijk te maken.Een simpel rekenvoorbeeld: als alle 760 ondertekenaars van de petitie gemiddeld € 250,- willen doneren of lenen, kunnen we bijna € 200.000,- op tafel leggen. Zo’n bedrag zal niet genoeg zijn om het terrein te kunnen kopen, maar wellicht wel om de gemeente Gouda te laten zien dat er serieus draagvlak is in de stad voor een plan dat de hele Goudse gemeenschap ten goede komt.Een snelle reactie is geboden, want aanstaande woensdag beslist de raad. Daarom graag gelijk doorklikken naar de vragenlijst op https://nl.surveymonkey.com/s/GOUDasfalt ! Uiterlijk om 15 uur op woensdag 15 april hebben we uw antwoorden nodig. Dank alvast! Samen gaan we voor GOUDasfalt!Namens de Stichting GOUDAsfalt i.o.,Gouda Bruist: Chris Bellekom, Heleen van Praag, Eva Kosto, Peterpaul Kloosterman (06-24624057)Gouda ~sterk~ aan de IJssel: Gerard Overkamp (06-53566514)en:Stichting Koude Start: Werner Trooster, Anne Oost, ?iska JanszPauzelandschap Potterspoort: Robin Mulder, Maud RoukensBuurtschap Stolwijkersluis: Co van der HorstBewonersplatform Binnenstad: Margriet de KruijfWerkgroep Gouda Krimpenerwaard: Hans du PréOndernemersvereniging Gouwehaven: Martin de VriesPlatform Binnenstad en haar Randen: Ineke WoudenbergGouda Waterstad: Paul Rietjensv/h Boven de 7e Verdieping: Marien Brand, Marc MeijerInitiatiefgroep Raambuurt: Sarie DonkEn vele, vele anderen

Ga naar de korte enquete
12-04-2015

Gouda TV

Bekijk het interview dat Gouda TV maakte over KOUDasfalt.

17-03-2015

Goudse Post: Brede steun en petitie voor aankoop Koudasfalt

GOUDA - Een multifunctioneel terrein voor concerten, festivals, openluchttheater en recreatie. Het aantal voorstanders dat voor de aankoop van het Koudasfaltterrein is, groeit gestaag.

+Lees meer...

Met een petitie willen zij...

lees verder
16-03-2015