U, de petitionaris
Images

Maak geen onderscheid tussen arbeidskrachten en zelfstandigen bij vacatures

1 ondertekening

De regering besteedt veel aandacht aan de nieuwe wet DBA, waar eigenlijk voor de zelfstandige alleen maar minpunten uit voort komen. Echter besteden zij geen aandacht aan de vorm van discriminatie die heerst binnen vacatures en de basis waaronder iemand zijn werk mag uitvoeren. Dit moet in de wet!

Petitie

Wij

Zelfstandigen, ondernemers en andere betrokkenen.

 

constateren dat:

  • er een ongelijkheid heerst in de vorm waaronder iemand zijn werk mag uitvoeren
  • dit voornamelijk bij vacatures al tot uiting komt: onder andere werkgevers benadrukken specifiek het werknemersschap op basis van een arbeidsrelatie
  • het onderscheid maken tussen werk- en ondernemers mag niet omdat het tegen de grondrechten van een mens ingaat; het gaat hier namelijk om basiswaarden en die hebben altijd hogere prioriteiten.

 

en verzoeken

  • de overheid binnen de wet DBA opneemt, dat het onderscheid tussen werknemer en ondernemer niet meer gemaakt mag worden
  • bedrijven/werkgevers te verplichten open te staan voor iedereen die aan de gestelde kwalificaties voldoet, ongeacht op welke basis deze dan wordt uitgevoerd.
  • de Kamer van Koophandel de eisen aan de ondernemer te regelen, niet de ondernemer als werkgever.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-07-2024 
Petitionaris:
Vincent Vrij 
Organisatie:
GuardonDriveControl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen