You, the petitioner
Img 8168

Maak een goed hondenlosloopgebied in Park de Nieuweling

13 signatures

Graag willen wij dat onze hond weer los mag lopen, in het gedeelte rond de vijver, achterin het park de Nieuweling.

Petition

We

Bezoekers van het park de Nieuweling

 

establish that:

  • het hondenlosloopgebied in het park de Nieuweling, zoals het er april vorig jaar nog uitzag, omheind had moeten worden
  • in plaats daarvan zijn de bordjes 'hondenlosloopgebied' zomaar weggehaald
  • we onze honden niet meer mogen loslaten rond de vijver achterin het park.

 

and request

  • het losloopgebied terug te brengen naar de oorspronkelijke grootte, met behoud van het huidige omheinde gedeelte. Er zijn dan dus twee losloopterreinen: het huidige bij het uitvaartcentrum en het gedeelte rond de plas achterin het park.
  • de benodigde hekjes en doorgangen slim (bij) te plaatsen om kosten te drukken zodat mensen in een rolstoel er in en ook uit kunnen.
  • het huidige hegwerk van het huidige losloopterrein te verplaatsen naar de andere kant van het pad.
  • het terrein beter geschikt te maken voor minder validen.
  • in het huidige losloopterrein meer wandelgelegenheid aan te leggen.
  • het huidige losloopterrein te draineren, zodat het minder modderig wordt.
  • de bezoekers uit te nodigen om te helpen met de benodigde werkzaamheden om de kosten te drukken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Duiven 
Petition desk:
Closing date:
2024-05-23 
Lead petitioner:
Els Slootman 

History

Signatures

Updates

Petitie aangeboden

Donderdag 26 april heb ik de petitie aangeboden aan wethouder Joyce Zwaga en een gesprek gehad met haar en Eric Klappers. De petitie is door 104 personen getekend. Joyce zei mij dat ze het helemaal met ons eens is. Maar het probleem is dat ze onderbezet zijn.

+Read more...

Ze beloofde het voor te leggen aan de betreffende afdeling en mij een terugkoppeling te geven.

Ik heb na het gesprek nog 2 berichten gestuurd naar Joyce. In het eerste bericht liet ik weten dat het nieuwe hondenbeleid helemaal niet zegt dat een hondenlosloopterrein omheind moet zijn. En het tweede bericht ging erover dat ik via via gehoord heb dat ze in september bezig gaan met de hekken zetten/verplaatsen en het losloopterrein te vergroten.

Op 22 mei heb ik de volgende reactie van de wethouder gekregen.

Dag Els,

Uit navraag bij onze collega's blijkt dat de vraag nog niet is opgepakt. Ik kan dus niet bevestigen wat je hebt gehoord. We weten niet waar de informatie vandaan komt.

Voor zover nu verwacht, krijgen we op korte termijn extra ondersteuning. Zodra deze personen gestart zijn, krijg ik een update over de planning en kan ik iets aangeven wanneer jouw vraag opgepakt kan worden.

In de speakers corner van vorig jaar hebben Yvonne, ik en de raadsleden een verkeerd antwoord gekregen op onze vraag “ waarom zijn de bordjes hondenlosloopterrein weggehaald?”. We hebben nu dus nog steeds geen antwoord op deze vraag. En een half jaar geleden kregen we ook te horen, dat er sprake was van onderbezetting.

We hebben volgens mij genoeg reden om boos te zijn. Maar laten we nog even afwachten. Hopelijk krijgen we op korte termijn goed nieuws te horen.

2024-06-04