U, de petitionaris
Lpg g3

LPG G3 wegenbelasting, stop de verhoging van de schoonste brandstof!

692 ondertekeningen

LPG G3 is een van de schoonste brandstoffen. Cradle to cradle is het zelfs schoner dan elektrische auto's! Toch wil de overheid deze G3-rijders nu extra belasten. Dit alles is ondoordacht en alleen maar bedacht om het begrotingstekort aan te vullen nu er minder diesels zijn...

Petitie

Wij

milieubewuste LPG G3-automobilisten

 

constateren dat:

  • derde generatie LPG (LPG G3) een van de schoonste brandstoffen is
  • oudere LPG G3 auto's veel minder uitstoten dan de nieuwe elektrische auto's (neem de productie en slijtage ook mee! cradle to cradle
  • LPG G3 is veel schoner dan benzine en diesel
  • de overheid maakt LPG G3-rijden financieel kapot!
  • de LPG G3-rijders worden zwaar gedupeerd door de nieuwe wetsvoorstellen! Red de LPG G3 auto's, G3 rijders, blijf rijden!

 

en verzoeken

  • de LPG G3-regeling in takt te laten en zeker niet te verhogen
  • de oude LPG G3-regeling uit te breiden als het milieu telt.

Denk Cradle to cradle en neem dit mee in het beleid! Zorg ervoor dat bestaande (schone LPG G3 auto's op de weg blijven, het laten rijden van deze schone auto's draagt bij aan het milieu en dit mag dus zeker NIET afgestraft worden!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-09-2024 
Petitionaris:
Tom 
Organisatie:
LPG G3 rijders 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De overheid weet zelf niet wat ze doen; eenvoudiger en duurzamer belastingtarief?

Op Rijksoverheid.nl is onderstaande tekst te vinden.

Maar ze willen een eenvoudiger belastingstelsel en duurzame keuzes aanmoedigen! Waarom word het LPG G3 tarief dan niet gelijkgetrokken met het benzine tarief.....?? Dan pas kan je duurzamere keuzes eenvoudig aanmoedigen! Zorg dat de LPG G3 auto's op de weg blijven en blijf niet als een gek in het buitenland vervuilende accu's en elektrische auto's produceren, wereldwijd zorgt dit alleen maar voor meer vervuiling!

CNG, LNG en LPG zijn 3 schone brandstoffen, waarom word dit ontmoedigd en niet juist aangemoedigd!

Teken en deel de petitie om te zorgen dat de overheid wakker word, voordat het te laat is!

https://lpgg3.petities.nl

De tekst van de rijksoverheid:

Eenvoudiger belastingstelsel Het kabinet maakt het belastingstelstel eenvoudiger door het verminderen van het aantal uitzonderingen in het stelsel. Hiervoor worden regelingen die niet effectief zijn beëindigd of versimpeld.

+Lees meer...

Door de verschillende aanpassingen gaan de eigenaren van deze eerder uitgezonderde voertuigen meer belasting betalen. De te betalen belasting voor de verschillende voertuigen wordt daardoor gelijker verdeeld.

Duurzame keuze aanmoedigen Het kabinet wil dat meer mensen kiezen voor een duurzaam voertuig. Verder wil het kabinet nieuwe en geïmporteerde personenauto’s duurder maken door een verhoging van de bpm. En met het geld dat hiermee wordt opgehaald de aankoop van een tweedehands elektrische auto subsidiëren.

Verlaagde brandstoftoeslag voor auto’s op aardgas en autogas beëindigen Het kabinet beëindigt per 1 januari 2026 de mrb-vrijstelling voor personenauto's en bestelauto’s die rijden op: CNG; LNG: LPG met de typeaanduiding af-fabriek, G3-installatie of R115-installatie. Voor deze auto’s betalen eigenaren dan ook de volledige brandstoftoeslag.

18-05-2024

De Overheid draait nog verder door... verhoging op de lpg aan de pomp... en dat voor een restproduct wat schoon is?

Hopelijk is het niet waar wat het kabinet nu weer bedacht heeft...

De wegenbelasting is al fors duurder, nu ook de belasting aan de pomp nog verhogen? En dan te bedenken dat mede door de overheid LPG nooit populair geworden is. Een van de schoonste brandstoffen maar altijd het ondergeschoven kind.

Een restproduct van de olie industrie.

+Lees meer...

als er niet op lpg word gereden dan word het afgefakkeld dus eigenlijk is LPG een 100% schone brandstof......

Stop de verhoging van de wegenbelasting!
Stop de verhoging van de accijns aan de pomp!

Help mee bij het promoten van LPG en het betaalbaar houden. De elektrische voertuigen belastingvoordeel en subsidie na subsidie geven en ondertussen de lpg rijders hiervoor laten betalen? Terwijl de LPG rijder Cradle to Cradle een veel schoner alternatief is!

11-04-2024

LPG G3 is geen Melk koe! een schone brandstof moet beloond worden en niet afgestraft!

Wanneer word de regering wakker......

LPG G3 moet gestimuleerd worden in plaats van afgestraft.

alles voor een beter milieu, denk dan ook aan de LPG G3 rijders..

21-03-2024