U, de petitionaris
Zelf gemaakt

Los de frictie in de woonmarkt op met een woonplatform

2 ondertekeningen

Het idee is heel simpel. Er moet een platform komen waarin men kan aangeven te willen verhuizen en hier ook anderen die willen verhuizen te vinden daar waar ze willen wonen.

Op deze manier moet er een actieve wisselwerking plaatsvinden tussen vraag en aanbod.

Petitie

Wij

bewoners met een verhuiswens

 

constateren

  • Dat mensen blijven wonen waar ze wonen omdat ze geen leegstaande woning kunnen vinden.

  • Er kan een actieve ruil plaatsvinden door aan te geven te willen verhuizen en iemand te zoeken die wil verhuizen.

  • Als een woonplatform groot genoeg is dan komt er vanzelf een punt dat iedereen kan verhuizen naar de plek waar ze willen wonen. Wisselwerking.

 

en verzoeken

De staat om dit platform tot leven te brengen en verhuurders te verplichten hun woningen daarop aan te bieden (eventueel met huur-betaalsysteem).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
07-01-2022 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

een interessant feitje

"Een opvallend gegeven is dat eind 2019 345.556 van alle woningen onbewoond waren, dit terwijl de woningnood toch hoog is".

"er zijn 36.000 daklozen"

Waar gaat het mis? Er zou in theorie dus geen frictie moeten kunnen bestaan (in diverse regio's)... of tenminste het daklozen probleem is fictief maar dan zou er een landelijke beleid moeten plaatsvinden en moet men bereidt zijn om ergens te gaan wonen dat niet helemaal in hun planning ligt maar dat moet waarschijnlijk beter zijn als dakloos zijn of wellicht zijn dit airbnb woningen?

Een nieuws berichtje zonder duidelijk bericht maar voelde toch dat dit een gepast berichtje is om te delen...

+Lees meer...

misschien dat er iemand is die het antwoord heeft...

25-10-2021

de volledige omvang van mijn idee (ik zie de huurmarkt als een vorm van slavernij)

Als de woonplatform goed wordt gebouwd dan zou je ook dingen kunnen toevoegen zoals dat wanneer je een woning huurt dat je 'aandelen' krijgt in de woning.

Als je lang genoeg in de woning blijft wonen dan krijg je door die 'aandelen' de woning in je bezit en hoeft je geen huur meer te betalen.

Als je verhuist voordat de woning je eigendom is geworden? Dan blijven die aandelen in die woning zitten maar de nieuwe huurders zullen de rest % betalen en als dat is voltooid dan wordt de woning gemeenschappelijke eigendom.

Het hele punt van dat systeem zou zijn om woningen gemeenschappelijke eigendom te maken.

Als je bent verhuist en de woning is gemeenschappelijke eigendom dan krijg je je 'investering' vanzelf terug dit gebeurd dan op basis van oud - nieuw; dit betekent dat de nieuwste betalingen resulteren in teruggave van de oudste betalingen.

Een andere manier om het te omschrijven is dat de huidige huurder de oude aandelen opkoopt (doorwijze van 'huur' betalingen)

Het begrip 'huur' zou met deze vorm een compleet nieuwe vorm krijgen en veranderen van een slavernij systeem naar eentje die past bij onze huidige visie van mensen rechten..

23-10-2021

Het kan echt zo simpel zijn

Ik hebt diverse media een bericht gestuurd voor aandacht voor deze petitie maar dat heeft nog niet zijn vruchten geworpen...

Natuurlijk moeten er nog huizen gebouwd worden maar dat betekent niet dat mensen niet aan woning ruil kunnen doen maar daar moet natuurlijk wel een platform voor zijn die dat mogelijk maakt.

Als een woning beschikbaar komt dan kan men daar op reageren, vervolgens verhuist een persoon en komt zijn oude woning beschikbaar... in de huidige vorm vindt er ook een wisselwerking plaats maar daarvoor moet iemand eerst een woning vinden, vervolgens komt hun oude woning beschikbaar en zo is er in de traagst mogelijke vorm wisselwerking...

+Lees meer...

mijn idee moet die wisselwerking versnellen.

Woningen komen beschikbaar om op te reageren voordat deze leeg staat en men kan reageren op woningen voordat deze leeg staat... de huidige vorm van zoeken naar woningen is nogal gedateerd en een digitale revolutie van deze vorm is hoognodig.

20-10-2021