U, de petitionaris
Remco close up foto

Lichamelijke zorg hoort binnen de psychiatrie

315 ondertekeningen

Als bezorgde ouder, burger en in het dagelijks leven hulpverlener, ben ik een petitie gestart.

De petitie vraagt aandacht voor een onwenselijke situatie binnen de psychiatrie, met name het feit dat lichamelijke oorzaken bij psychiatrische klachten niet éérst worden uitgesloten. Mijn zoon Remco stond in 2006 onder behandeling van een GGZ-instelling (geestelijk gezondheidszorg). Daar werd niet uitgesloten dat zijn klachten ook lichamelijke oorzaken konden hebben. Remco overleed aan een te hoog bloedsuikergehalte van 74.3 ten gevolge van een onbehandelde diabetes(autopsie). Een uitzonderlijke situatie? Neen, de situatie van Remco staat niet op zichzelf.
Uw stem is belangrijk!

LET OP: NIET anoniem ondertekenen en vergeet NIET om te bevestigen - anders telt uw stem niet mee!

Petitie

Wij

slachtoffers en hun familie, bezorgde vrienden, professionals en andere geïnteresseerden.

 

constateren

dat de zorg voor chronische psychiatrische patiënten ernstig tekort schiet!

Hieronder een citaat uit de bevindingen van Professor Loonen, bijzonder hoogleraar farmacotherapie bij psychiatrische patiënten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

"De zorg voor chronische psychiatrische patiënten schiet ernstig tekort, waardoor ze eerder ernstige complicaties oplopen. De sterfte onder chronische psychiatrische patiënten is twee keer zo hoog als gemiddeld." Bron

 

en verzoeken

dat de 2ekamer/onze volksvertegenwoordigers officiële richtlijnen instelt binnen de GGZ. (Er zijn nog geen officiële richtlijnen om somatiek binnen de ggz te screenen.)

Dat er bij aanvang van de behandeling éérst de lichamelijke klachten worden uitgesloten alvorens de psychiater maanden - of zelfs jaren - gesprekken gaat voeren met de patiënt.

HET MOET DUS ANDERS! Geen vrijblijvendheid meer binnen de GGZ/behandelcentra!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
(in)formateur 
Petitieloket:
Einddatum:
02-06-2018 
Petitionaris:
Magdalena Charlot 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen