U, de petitionaris
13453112 10153695421316297 331746183 o

LHBTQ+ monument Rotterdam

350 ondertekeningen

Rotterdam is de enige grote stad zonder homomonument. Juist nu in een tijd dat onze LHBTQ+ community herdenkt is het gemis groot. Teken nu en steun de realisatie van een Rotterdams LHBTQ+ monument, zodat ook onze community een plek heeft om te gedenken en steun te vinden.

Petitie

Wij

De LHBTQ+ community uit Rotterdam en allen die hen steunen,

 

constateren dat:

dat Rotterdam de enige stad binnen de G4 is die een plek mist voor haar LGBTQ+ community om te gedenken en in moeilijke tijden, zoals nu na de aanslag in Orlando, steun bij elkaar te vinden. We constateren pijnlijk dat deze plekken, in de vorm van monumenten, wel in andere steden worden gerealiseerd en Rotterdam opvalt door afwezigheid.

 

en verzoeken

Het college van B&W en de Gemeenteraad van Rotterdam het initiatief te nemen om met gemeentelijke diensten en kunstenaars een open inschrijving te organiseren en zo een LHBTQI+ monument voor de stad te kiezen. Zodat de LHBTQ+ community in Rotterdam en hen die hen ondersteunen een plek hebben voor samenkomst, herdenking en support.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
20-09-2016 
Petitionaris:
--  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aard van de petitie

Uit gesprekken met verschillende mensen is gebleken dat wat we vragen aan het College het College volgens de geldende regels in Rotterdam niet kan. De Gemeente Rotterdam is welwillend, maar bijvoorbeeld het Slavernij monument van Peggy Wijntuin is ook anders tot stand gekomen.

Ik vraag u dus het ondertekenen van deze petitie te zien als een teken dat u de noodzaak van zo'n monument ziet en onderstreept. Wij gaan nu verder op onderzoek uit welke route aan te vliegen en houden u daarvan op de hoogte..

18-06-2016