You, the petitioner
Studiosessie romee unlimited 046

Leerkansen voor iedereen

3,559 signatures

Volgens het VN-verdrag Handicap hebben mensen met een beperking het recht om mee te doen in de maatschappij. ‚ÄčToch moeten mensen met een verstandelijke beperking op hun 20e school verlaten. Zorg ervoor dat deze mensen ook een leven lang kunnen leren!

Meer informatie: www.unlimited-leerkansen.com

Petition

We

Burgers die onderwijs en gelijke leerkansen voor iedereen als een mensenrecht beschouwen.

 

observe

  • Dat er verschillende rechten van de mens worden geschonden door mensen met een verstandelijke beperking geen kans op onderwijs te geven.

  • Deze mensen moeten uiterlijk op hun 20e verjaardag het Voortgezet Speciaal Onderwijs verlaten. Hierna is er vaak geen passende onderwijsinstelling voor ze.

  • De opleidingsstructuur in Nederland biedt geen mogelijkheden voor een vervolgopleiding voor mensen voor wie MBO niveau 1 niet haalbaar is.

 

and request

  • Dat jongeren met een verstandelijke beperking niet verplicht op hun twintigste verjaardag moeten stoppen met school.

  • Graag zien wij een passende onderwijsinstelling voor mensen met een verstandelijke beperking zoals er ook een MBO, HBO & universiteit zijn.

  • Iedereen in Nederland moet de kans krijgen om te studeren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-06-21 
Lead petitioner:
Romee Heijmeskamp 
Organisation:
Unlimited 
Website:

History

Signatures