U, de petitionaris
Img 8928

Leerkansen voor iedereen, ook met beperking na je 18e

3.404 ondertekeningen

Wij pleiten voor het creëren en financieren van opleidingsmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking, ook na het 18e levensjaar. Zodat ze optimaal kunnen participeren binnen wonen en werken en een leven lang kunnen leren, net als wij! Helpt u mee om dit te realiseren?

Petitie

Wij

Mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk, professionals in zorg en onderwijs en burgers die onderwijs en leerkansen voor iedereen een warm hart toedragen

 

constateren

In Nederland houdt het speciaal onderwijs voor mensen met een beperking op hun 18e levensjaar op. De opleidingsstructuur in Nederland biedt geen mogelijkheden voor vervolg voor mensen voor wie MBO niveau 1 niet haalbaar is. Dit is een groot hiaat in onze ‘gelijke kansen biedende ‘samenleving, zeker aangezien de doelgroep op die leeftijd nog lang niet uitgeleerd is. Volwassenen met een beperking willen een volwaardige plaats in de samenleving hebben en zelfstandig hun beslissingen nemen.

Er zijn veel mensen binnen de doelgroep die hùn verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage aan de samenleving graag zouden willen nemen. Maar daarvoor moeten eerst anderen de verantwoordelijkheid nemen om dat mogelijk te maken. Het bieden van voldoende opleidingsmogelijkheden is daarin van groot belang.

 

en verzoeken

Wij eisen dat de Nederlandse overheid maatregelen gaat nemen om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen zichzelf verder te ontwikkelen. Dit is zowel een individueel als een maatschappelijk belang: door ontwikkeling kan de zelfredzaamheid vergroot worden en daarmee de participatie in de samenleving verbeterd. De overheid moet daarvoor een Persoonlijke Ontwikkelings Voucher introduceren, waarmee bij een organisatie van eigen keuze leertrajecten ingekocht kunnen worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-04-2016 
Petitionaris:
academie voor Zelfstandigheid 
Organisatie:
academie voor Zelfstandigheid 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen