You, the petitioner
Waar ben je nou voor petitie

Landelijk Meldpunt met verplichte registratie voor gevonden overleden huisdieren

25,004 signatures

Waar ben je nou? Leef je nog of ben je dood?

Dit is een vraag die eigenaren zichzelf stellen als hun huisdier vermist is.

Hier zou vaak antwoord op gegeven kunnen worden als er wettelijk een landelijk meldpunt komt voor registratie van gevonden overleden huisdieren voor overheidsinstanties.

Petition

We

van Waar is onze Angel en Needy Dogs en alle liefhebbers van huisdieren

 

observe

Dat er geen is wet die voorschrijft hoe men om dient te gaan met overleden huisdieren die langs een weg gevonden worden. Hierdoor wordt er vaak ter plaatse besloten of een huisdier in een berm begraven wordt of afgevoerd wordt naar een depot. Er wordt vaak vanuit een overheidsinstantie beslist wat er met een huisdier gebeurt. Omdat er geen meldingsplicht is blijven eigenaren hierdoor in onzekerheid en blijven zoeken naar hun vermiste huisdier.

 

and request

Dat er een landelijk meldpunt komt waar overheidsinstanties welke een overleden huisdier aantreffen en bergen deze registreren met indien aanwezig het daarbij horende chipnummer.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Waar ben je nou? & Needy Dogs 
Organisation:
Waar ben je nou? & Needy Dogs 
Website:

History

Signatures

Updates

FD: Onderhuidse pijn

Komende maand, juni, is de 'chipmaand' voor huisdieren. Want in de vakantieperiode is het aantal vermiste honden en katten het grootst.

+Read more...

Achter zo’n lijst vermissingen gaat veel pijn, verdriet en onzekerheid schuil. Waar is onze hond? Leeft onze kat nog? Het zijn vragen die met de huidige informatie-infrastructuur op te lossen (...) lees verder

2019-05-11

De petitie vandaag bij Koffietijd, kijk en deel

Vandaag mochten we ons verhaal doen tijdens de uitzending van Koffietijd RTL 4, en deel vooral onze petitie.

.

2019-04-01

Hart van Nederland

Bekijk hier de rapportage.

2019-01-27