U, de petitionaris
Foto petitie

Landbouw Collectief pas in gesprek met minister na excuses over kalverfraude

2.269 ondertekeningen

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op basis van onjuiste informatie de sector in een kwaad daglicht heeft gesteld over de kalverfraude. Dit dreigt weer te gebeuren, het is zaak dat eventuele wetgeving pas na publicatie van het rapport van het Mesdagfonds wordt gemaakt.

Petitie

Wij

boeren, burgers en buitenlui,

 

constateren

  • dat minister Schouten op basis van vage veronderstellingen de sector in een kwaad daglicht heeft gesteld over de kalverfraude en hier geen excuses voor wil geven.
  • naar verwachting zal 20 februari blijken dat wederom op basis van ondeugdelijke informatie de landbouw ten onrechte in kwaad daglicht is gesteld.
  • dat Schouten wel excuses eist nadat Farmers Defence Force ongenuanceerde uitspraken heeft gedaan.
  • dat Schouten geen haast heeft met het oplossen van de stikstofcrisis.

 

en verzoeken

  • dat het Landbouw Collectief pas in gesprek gaat met minister Schouten en minister-president Rutte, wanneer minister Schouten excuses heeft gemaakt voor het in een kwaad daglicht stellen van de sector, specifiek de melkveehouderij.

  • In het geval dat Schouten willens en wetens geen excuses maakt, het Landbouw Collectief na publicatie van het rapport van het Mesdagfonds weer met Schouten in gesprek gaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
13-05-2020 
Petitionaris:
Thijs van der Kooij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Indienen petitie

Donderdag 13 februari wordt de petitie opgestuurd naar het Landbouw Collectief en minister Schouten. Het is aan het LC wat ermee gedaan wordt, mocht de petitie in lijn zijn met het belang van de gehele sector doet het LC er wellicht iets mee.

+Lees meer...

Dat betekend wel dat er weinig tijd meer is om meer ondertekeningen te krijgen. Stuur de petitie dus zoveel mogelijk door!

12-02-2020