You, the petitioner
Balloon colorful bright celebration

Lachgas niet de illegaliteit en criminaliteit in

264 signatures

Staatssecretaris Blokhuis heeft samen met minister Grapperhaus bekend gemaakt Lachgas op Lijst II van de Opiumwet te plaatsen. Het product lachgas de zwarte markt in te duwen en te verbieden voor recreatieve doeleinden, waarbij de onschuldige gebruikers worden gedupeerd en criminelen verrijkt.

Petition

We

De vrije burgers van Nederland

 

observe

  • Dat Staatssecretaris Blokhuis samen met minister Grapperhaus heeft aangekondigd Lachgas op Lijst II van de Opiumwet te zullen plaatsen.
  • Dit is een uitermate drastisch besluit waarbij zij het recht van de burgers ontnemen zelf te mogen bepalen al dan niet lachgas te consumeren.
  • Er is geen regulatie voorgesteld maar gelijk voor de meest extreme maatregel gekozen.
  • Nu komt ook naar voren dat de coalitie hiervan niet op de hoogte was en dit de politiek en burgers verrast heeft.

 

and request

  • Per direct het plan om Lachgas op Lijst II van de Opium te plaatsen terug te draaien en ongedaan te maken.
  • Een adequaat maatregelenpakket te onderbouwen waarmee de problematiek kan worden opgelost, maar waarbij niet eenvoudigweg een algeheel verbod op lachgas komt.
  • Alleen maar verbieden werkt niet: pak de problemen aan en richt het beleid op bestrijding van criminaliteit in plaats van dit in de hand te werken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-07-01 
Lead petitioner:
L. Janssen 
Organisation:
Gemeenschap Ter Bestrijding van het Lachgas Verbod 
Website:

History

Signatures

Updates

Geen meerderheid in de kamer over verbod!

Nu zijn VVD, D66, PvdA, GroenLinks en het lid Van Haga vooralsnog niet overtuigd. Daarmee is er geen meerderheid voor een verbod.

+Read more...
2019-12-11