You, the petitioner
F662b504 647a 4617 90b8 75257028051f thumb1140

Laat Museum Valkenheide niet verloren gaan

430 signatures

Museum Valkenheide in Maarsbergen vertelt over 110 jaar jeugdzorggeschiedenis, op het terrein en in Nederland in het algemeen. De huisbaas van onze stichting, Pluryn, heeft een paar dagen geleden laten weten dat we onze verdieping van het pand (waar we al 23 jaar zetelen) per 1 mei moeten verlaten.

Petition

We

vinden dat een monumentaal gebouw waarin over jeugdzorggeschiedenis wordt verteld behouden moet blijven. Ook voor de lokale gemeenschap.

 

observe

Dat door sluiting van het museum onze collectie en dus ook belangrijk erfgoed verloren gaat.

 

and request

de sluiting van ons pand te heroverwegen. Daarnaast mee te denken hoe we ons pand maar vooral ook onze collectie toegankelijk kunnen houden en voor de toekomst bewaren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
zorginstelling 
Petition desk:
Closing date:
2022-07-29 
Lead petitioner:
Stichting Museum Valkenheide 
Organisation:
Stichting Museum Valkenheide 
Website:

History

Signatures

Updates

Dank voor alle steun, maar we zijn er nog niet!

Als museumbestuur willen we jullie ondertekenaars (nu dik 400) hartelijk danken voor de steun. Het draagvlak binnen de gemeenschap om het museum en het erfgoed dat we bewaken te bewaren blijkt groot.

+Read more...

De afgelopen weken zijn veel gesprekken gevoerd, met Pluryn, maar ook hebben we vanuit de lokale politiek (gemeente Utrechtse Heuvelrug) de nodige steun en hulp ontvangen.

De status nu is dat huisbaas Pluryn heeft toegestaan dat onze collectie voorlopig in het pand blijft. Maar ook beschouwt Pluryn het pand als onveilig en afgekeurd, en wil niet in renovatie investeren. Dat betekend dat we als museum voor publiek gesloten blijven totdat er een oplossing is.

We zijn er dus nog lang niet. We zijn een museum zonder eigen inkomsten en afhankelijk van giften. Middelen om een ander pand te huren hebben we niet. Daarnaast vinden we dat onze collectie op het terrein thuis hoort, en ook dat het gemeentelijk monument waarin we nu zetelen behouden moet blijven. Het is een van de laatste oorspronkelijke panden op het Valkenheide terrein en dat moeten we voor sloop (dat is de uiteindelijke consequentie van niet willen investeren) behoeden.

2022-05-26