U, de petitionaris
Spelen

Laat kinderen in Oldenzaal overal spelen

366 ondertekeningen

Het "lawaai" van spelende kinderen, leidt tot ergernissen bij enkele bewoners in Oldenzaal. Ondanks dat het maar een paar mensen betreft, mogen kinderen niet meer overal spelen en worden op bepaalde plekken avondklokken ingeschakeld. Kinderen zouden overal moeten kunnen spelen, zeker nu!

Petitie

Wij

Ouders, jongerenmedewerkers, bezorgde burgers en iedereen die zich betrokken voelt

 

constateren dat:

Doordat de Raad van State op 10 februari heeft besloten het speelplein van basisschool de Windroos na 19:00 uur te sluiten voor spelende kinderen, constateren we dat de Raad van State niet meegaand is met de kinderen en verwachten dat binnen de kortste keren elders de deur voor ze dicht gaat.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Raad van State om bij het oude plan van de gemeente Oldenzaal vast te houden en kinderen overal de ruimte te geven vrij te kunnen spelen op in ieder geval speeltuinen, speelpleinen en andere plekken die gebouwd zijn om te spelen van 7:00 uur tot 21:00 uur, inclusief weekenden en vakanties.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10.05.2016 
Petitionaris:
Ken Beimer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

TUBANTIA: Na 19.00 uur heerst straks rust op plein van De Windroos

10 februari 2016

OLDENZAAL - Het schoolplein van De Windroos aan de Lariksstraat is na 19.00 uur verboden terrein voor spelende kinderen. Niet alleen op schooldagen, maar ook in het weekend en in vakantieperiodes.

+Lees meer...

Om ervoor te zorgen dat kinderen en (hang)jongeren zich hier ook aan houden, overweegt de gemeente een mosquito te plaatsen.

Lees verder op: http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/oldenzaal/na-19-00-uur-heerst-straks-rust-op-plein-van-de-windroos-1.5715141

12.02.2016

De Tweede Kamer over de uitspraak van de Raad van State

Petities.nl: "Aangezien de Raad van State de hoogste rechter is in het land kunnen daar geen petities naar toe, is niet 'petitionabel'. Maar de wetgever van het land is nog hoger: het parlement kan wetten aanpassen.

+Lees meer...

Daarom is deze petitie nu gericht aan de Tweede Kamer die de minister moet vragen om de wet aan te passen waar de Raad van State zich op baseert."

11.02.2016

Raad van State

De petitie werd woensdagavond 10 februari rond 20:00 uur opgericht, maar stond gericht aan de gemeente Oldenzaal, terwijl de Raad van State de knoop heeft doorgehakt. Zo rond 20:30 uur is de inhoud van de tekst al gewijzigd, alleen staat de petitie nog gericht aan de gemeente Oldenzaal. Dit wordt hopelijk zo snel mogelijk aangepast.

Als u tekent, tekent u in feite voor een petitie gericht aan de Raad van State..

10.02.2016