U, de petitionaris
Ans

Laat IJs van Ans op haar plekje staan

1.660 ondertekeningen

Al ruim 15 jaar is de ijskar van Ans Kikkert aan de rand van het bos bij Jan Ayeslag een begrip op Texel. De markante aankleding en de bijzondere smaken ijs hebben al menig toeristisch en Texels hart geraakt. De rode zakdoek aan de boom, de paddenstoelen krukjes en de zin “ijsboerin zoekt klant” zijn inmiddels een begrip geworden op het eiland. Deze staanplaats wordt nu bedreigd.

Petitie

Wij

Aanhangers van IJs van Ans

 

constateren

  • dat de staanplaatsvergunning van ‘IJs van Ans’ door derden wordt aangevochten.

  • dat deze staanplaatsvergunning door zowel Staatsbosbeheer als Gemeente Texel is afgegeven.

  • dat ‘IJs van Ans’ zich houdt aan de gemaakte afspraken en zorg draagt voor haar staanplaats.

  • dat het aanvechten van deze vergunning onterecht is en we ons daarom hard maken voor een eerlijke en bovenal humane rechtsgang.

 

en verzoeken

de Gemeente Texel met klem om dit dispuut niet alleen op juridisch niveau af te handelen. Het betreft hier een onderneming van een Texelse inwoner die in de loop der jaren een iconisch plekje op Texel heeft gecreëerd. Dit dispuut verdient een bredere aanpak waarin beide partijen zich gehoord en gezien voelen.

Het antwoord

IJs van Ans blijft op haar plekje!

Beste Aanhangers van IJs van Ans,

Op 26 november 2021 heb ik de petitie met 1634 ondertekeningen afgesloten en verzonden naar de bezwarencommissie van de Gemeente Texel. Ans zelf heeft een verweerschrift geschreven en moest daarna afwachten. Op 19 januari 2022 hoorde ik dat Ans bericht heeft gehad van de Gemeente Texel: Ze mag haar standplaatsvergunning aan de Jan Aye weg behouden én het aangetekende bezwaar tegen deze standplaats is ongegrond verklaard. Een geweldige uitkomst! Jullie ondertekening heeft absoluut bijgedragen aan het behouden van dit iconische plekje, ontzettend bedankt daarvoor!!

Vriendelijke groet, Esther van Zeijlen

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Texel 
Petitieloket:
Einddatum:
25-11-2021 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Esther van Zeijlen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

IJs van Ans blijft op haar plekje!

Beste Aanhangers van IJs van Ans,

Op 26 november 2021 heb ik de petitie met 1634 ondertekeningen afgesloten en verzonden naar de bezwarencommissie van de Gemeente Texel. Ans zelf heeft een verweerschrift geschreven en moest daarna afwachten. Op 19 januari 2022 hoorde ik dat Ans bericht heeft gehad van de Gemeente Texel: Ze mag haar standplaatsvergunning aan de Jan Aye weg behouden én het aangetekende bezwaar tegen deze standplaats is ongegrond verklaard.

+Lees meer...

Een geweldige uitkomst! Jullie ondertekening heeft absoluut bijgedragen aan het behouden van dit iconische plekje, ontzettend bedankt daarvoor!!

Vriendelijke groet, Esther van Zeijlen

20-01-2022