U, de petitionaris
1 960x650

Laat Groen niet wijken voor Poen

964 ondertekeningen

In het kerngebied van het Natuurnetwerk Nederland, op oude engen – akkers – tussen de bossen van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Neder-Rijn (Natura-2000) worden zonneparken en windturbines ontwikkeld. Het betreft uniek Nederlands landschap en dient geconserveerd te blijven.

Petitie

Wij

Inwoners van Rhenen en omwonenden van Remmerden, recreanten en natuurliefhebbers, pachters van grond

 

constateren dat:

dat de gemeente Rhenen energiebedrijven en grondeigenaren stimuleert en faciliteert om plannen te ontwikkelen in beschermd natuurgebied, waarmee een uniek stuk natuur- en cultuurlandschap, nabij Remmerden, wordt opgeofferd voor honderdduizenden vierkante meters zonneveld en windturbines

 

en verzoeken

de gemeente eerlijk te zijn met groen en de energietransitie doelstellingen evenredig te verdelen binnen de gemeente (inclusief het Binnenveld), maar te beginnen met daken en de restruimtes langs wegen en spoorwegen en natuurgebieden niet op te offeren ten gunste van projectontwikkelaars.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rhenen 
Petitieloket:
Einddatum:
01-08-2021 
Petitionaris:
Edward van de Zande 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen