You, the petitioner
1 960x650

Laat Groen niet wijken voor Poen

964 signatures

In het kerngebied van het Natuurnetwerk Nederland, op oude engen – akkers – tussen de bossen van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug en de uiterwaarden van de Neder-Rijn (Natura-2000) worden zonneparken en windturbines ontwikkeld. Het betreft uniek Nederlands landschap en dient geconserveerd te blijven.

Petition

We

Inwoners van Rhenen en omwonenden van Remmerden, recreanten en natuurliefhebbers, pachters van grond

 

establish that:

dat de gemeente Rhenen energiebedrijven en grondeigenaren stimuleert en faciliteert om plannen te ontwikkelen in beschermd natuurgebied, waarmee een uniek stuk natuur- en cultuurlandschap, nabij Remmerden, wordt opgeofferd voor honderdduizenden vierkante meters zonneveld en windturbines

 

and request

de gemeente eerlijk te zijn met groen en de energietransitie doelstellingen evenredig te verdelen binnen de gemeente (inclusief het Binnenveld), maar te beginnen met daken en de restruimtes langs wegen en spoorwegen en natuurgebieden niet op te offeren ten gunste van projectontwikkelaars.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rhenen 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-01 
Lead petitioner:
Edward van de Zande 
Website:

History

Signatures