U, de petitionaris
Radio studio

Laat de vrijwilligers van Bie Os weer hun programma’s maken

520 ondertekeningen

Steun de vrijwilligers van Bie Os om weer als vanouds radio- en televisieprogramma’s te maken dat door toedoen van het huidige bestuur onmogelijk is gemaakt.

Petitie

Wij

Kijkers, luisteraars, en sympathisanten van de streekomroep in de Westelijke Mijnstreek

 

constateren dat:

  • Dat door het al dan niet gedwongen vertrek van tientallen vrijwilligers bij streekomroep Bie Os nauwelijks tot geen inhoudelijke programma’s gemaakt kunnen worden.
  • Daardoor kan de streekomroep niet meer voorzien in een breed programma aanbod.
  • Door toedoen van het huidige bestuur staan intussen vele gedreven vrijwilligers werkloos aan de kant.

 

en verzoeken

Dat de gemeenten op de kortst mogelijke termijn alles in het werk stellen dat de vrijwilligers weer programma’s voor de regio kunnen maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regio 
Petitieloket:
Einddatum:
05-03-2023 
Petitionaris:
Frank Ivens 
Organisatie:
Vrijwilligers Bie Os - mijn streekomroep 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieding van de petitie gepland

De petitie “Laat de vrijwilligers van Bie Os weer hun programma’s maken” is inmiddels door ruim 500 personen, luisteraars en kijkers, vrijwilligers, artiesten en sympathisanten, ondertekend. Komende vrijdag 24 maart 16:00 uur wordt de petitie aangeboden aan de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek.

+Lees meer...

Locatie Stadhuis Sittard, Hub Dassenplein. Grote dank aan alle ondertekenaars voor uw steun. Intussen hebben er gesprekken plaatsgevonden met gemeentelijke bestuurders en is door de 3 gemeenten een kwartiermaker, Sjaak de Zeeuw, benoemd die de problemen bij de omroep in kaart heeft gebracht. Zijn advies is half maart uitgebracht. De oplossingsrichting waarin gedacht wordt ligt nu voor. Met de petitie en het advies in de hand hopen we dat de gemeenten in staat zijn binnen afzienbare termijn een veilige omgeving te kunnen creëren waarin vrijwilligers samen met enkele professionele krachten weer een gezonde omroeporganisatie kunnen vormen. Met als resultaat dat we onze de kijkers en luisteraars in de regio weer goed kunnen bedienen met een breed aanbod van informatieve en onderhoudende programma’s.

23-03-2023

Grote steun voor petitie van de vrijwilligers van Bie Os

De petitie die de vrijwilligers van Bie Os gestart zijn blijkt op grote steun te kunnen rekenen van kijkers, luisteraars en sympathisanten van de omroep. Sinds begin januari is de radio-programmering gereduceerd tot veelal non-stop muziek en ook de tv programmering bevat nauwelijks nog nieuwe eigen produkties.

Dit zijn de 25 radio-programma's die uit de programmering zijn gehaald: Forum op zondag, Rundje Klassiek, Lazy Rocker Show, Slijt ontbijt, De Avond in, Popkrakers, Los in de blues, Popkrakers Extra, Sjpaspaleis, The Sound of Huub, Belsje Pralines, Eine gooie aovend mèt.., Jazzkasteel, Forum op woensdag, Heartbeat, Rock Explosion, Effe Hollands, Middag Magazine, Dondersjlaag, Music Time Machine, Roesjpopshow, Harmonie en Fanfare, Koen’s nacht café, Wakker worden met Hub, Land van Swentibold.

De vrijwilligers hopen met de petitie te bereiken dat de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek hun invloed zullen aanwenden om de omroep nieuw leven in te blazen..

29-01-2023