U, de petitionaris
Img 0306

Laat de rode beuk bij de joodse begraafplaats leven

739 ondertekeningen

In Dieren staat langs de bosrand een markante, honderden jaren oude, beuk. Tegen de beuk aan ligt een oude in verval geraakte joodse begraafplaats. Het bestuur van de begraafplaats: NIK wil dit natuurmonument laten omleggen en er haagbeuken voor terugplaatsen. Dit is een groot verlies voor de natuur en omgeving, een rode beuk van dergelijke omvang is in het bos zelfs nauwelijks of niet te vinden.

Petitie

Wij

Omwonenden en bezorgde natuurliefhebbers in Dieren

 

constateren

  • Dat het kappen van de eeuwen oude rode beuk bij de joodse begraafplaats in Dieren bij de Bernard Zweerslaan een groot verlies voor de natuur en omgeving betekent.
  • Een vermeend belang van de doden mag niet zegevieren over dat van de levenden waaronder de boom zelf, wandelaars en omwonenden en alles wat ademt.

 

en verzoeken

Een eerlijke belangen afweging met medeneming van de gevoelens van omwonenden en natuurliefhebbers. Intrekking van de kapvergunning.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rheden 
Petitieloket:
Einddatum:
24-07-2023 
Petitionaris:
W. ten Koppel 

Geschiedenis

Ondertekeningen