U, de petitionaris
Pexels vojtech okenka 392018

Laat de coronacrisis geen belemmering zijn voor de baankansen van arbeidsparticipanten

62 ondertekeningen

In 2020 is er een wet aangenomen die maakt dat iedere arbeidsparticipant die op of na 01-01-2022 werkloos is of raakt, nooit meer dan het minimumloon krijgt als hij/zij (opnieuw) aan de slag gaat. Door de Coronacrisis missen we ruim een jaar om een baan te vinden. Daarom willen we graag uitstel, zodat we een eerlijke kans hebben om een baan te vinden

Petitie

Wij

arbeidsparticipanten en iedereen die hen steunt

 

constateren

  • Door de coronacrisis zijn de kansen op werk voor arbeidsparticipanten enorm verkleind.
  • Sectoren waar veel participanten in werken (oa horeca, detailhandel, retail) liggen grotendeels stil.
  • Andere sectoren werken thuis, wat voor lang niet alle arbeidsparticipanten gunstig is.
  • We hadden twee jaar om een (vaste) baan te vinden, maar de coronacrisis heeft daar inmiddels ruim een jaar van opgeslokt. Veel trajecten liggen stil of lopen vertraging op.

 

en verzoeken

  • Uitstel van de deadline om een normaal inkomen te verdienen, minimaal de tijdsduur van de coronacrisis, liefst nog een aantal maanden extra, zodat ook werkgevers de ruimte krijgen om de werving en selectie weer op gang te krijgen.

  • Daarnaast willen we de minister vragen om alle vacatures in het Doelgroepregister openbaar te zetten, zodat we zelf proactief naar een baan kunnen zoeken en niet afhankelijk zijn van jobcoach, gemeente of UWV.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
28-06-2021 
Petitionaris:
Nienke Posthuma 

Geschiedenis

Ondertekeningen