U, de petitionaris
Hollanda nin en onde gelen televizyon kanallinda yayinlandi 2016 07 31

Laat Baybasin vrij

1.159 ondertekeningen

TURKCE - ENGLISH

Hüseyin Baybasin is een Koerdische zakenman en activist die sinds maart 1998 ONSCHULDIG vast zit in de gevangenis. Hij is veroordeeld tot levenslang op grond van vervalste telefoontaps. Op 18 april 2011 is er bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend, de zaak wordt echter tot op heden door de Hoge Raad uitgesteld. Het duurt veel te lang, laat Dhr. Baybasin vrij!

Petitie

Wij

Het comité FREE BAYBASIN NOW en sympathisanten

 

constateren dat:

  • dat dhr. Hüseyin Baybasin is veroordeeld tot levenslang op grond van bewijs dat bestaat uit vervalste telefoontaps (lees de boeken 'Verknipt Bewijs' en 'De Baybasin Taps' van auteur Ton Derksen).

  • Deze Koerdische zakenman en vredesactivist zit al sinds maart 1998 ONSCHULDIG in een Nederlandse gevangenis. De herziening van het vonnis werd keer op keer uitgesteld, dit in strijd met de redelijke termijn van het EVRM.

 

en verzoeken

Dhr. Baybasin onmiddellijk vrij te laten.

TURKCE - ENGLISH

Het antwoord

Hoge Raad: Geen gronden voor herziening in de zaak Baybasin

Den Haag, 04 juli 2017

Er zijn geen gronden voor herziening van de veroordeling van de in 2002 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin, zo luidt de conclusie van advocaat-generaal D. Aben. Baybasin’s advocaat, A.G. van der Plas, diende in april 2011 bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek in. Die besliste in oktober 2012 dat de advocaat-generaal een onderzoek kon instellen naar de mogelijke gronden voor een herziening van de veroordeling van Baybasin. Dat onderzoek is nu afgerond.

Bron

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-04-2017 
Antwoord verwacht:
20-04-2017 
Status:
Beantwoord 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoge Raad: Geen gronden voor herziening in de zaak Baybasin

Den Haag, 04 juli 2017

Er zijn geen gronden voor herziening van de veroordeling van de in 2002 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin, zo luidt de conclusie van advocaat-generaal D. Aben.

+Lees meer...

Baybasin’s advocaat, A.G. van der Plas, diende in april 2011 bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek in. Die besliste in oktober 2012 dat de advocaat-generaal een onderzoek kon instellen naar de mogelijke gronden voor een herziening van de veroordeling van Baybasin. Dat onderzoek is nu afgerond.

Bron

05-07-2017