U, de petitionaris
13480235 895450137267886 1182207855 n

Kwantsa en Viktoria moeten blijven

1.478 ondertekeningen

Kwantsa (11) en Viktoria (7), meisjes met een Georgisch-Jezidische achtergrond, moeten na 7 jaar verblijf in Nederland, terug naar Georgië. Hun ontwikkeling wordt daardoor ernstig geschaad. Vooral Kwantsa wordt in haar ontwikkeling bedreigd: zij is verstandelijk beperkt en getraumatiseerd.

Petitie

Wij

Iedereen! Waalwijkers, scholen, kerken, bedrijfsleven, middenstand en maatschappelijke organisaties.

 

constateren

  • Kwantsa en Viktoria worden ernstig in hun ontwikkeling geschaad bij terugkeer naar Georgië.

  • Zij vallen buiten het Kinderpardon. Vernederlandst als zij zijn, is er voor hen geen toekomst daar. Ze spreken de taal niet.

  • Bovendien is Kwantsa verstandelijk beperkt en getraumatiseerd. Passend onderwijs ontbreekt. Een veilige omgeving en speciaal onderwijs is nodig.

  • De Baarnse David en Daniel kregen deze zomer een verblijfsstatus. Waarom zij wel?

 

en verzoeken

de staatssecretaris gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid en, vooral in het belang van de kwetsbare Kwantsa, maar ook van haar zusje Viktoria en hun ouders, Jimi en Khatuna, om dit sympathieke gezin een verblijfsstatus te verlenen. Geef hen een toekomst in Nederland!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2017 
Petitionaris:
Bert van der Linden 
Organisatie:
Steungroep Kwantsa en Viktoria 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws