U, de petitionaris
Lezing annie mg schmidt

Kunst- en cultuuronderwijs in multicultureel Nederland

1.437 ondertekeningen

Pleidooi om kunst en cultuur te verankeren in het onderwijs. Het onderwijs is bij uitstek geschikt om kinderen in een steeds multicultureler Nederland te laten kennismaken met elkaars culturen, verhalen, achtergronden - en moet daar veel meer ruimte voor krijgen dan nu het geval is.

Petitie

Wij

Allen die begaan zijn met de toekomst van onze kinderen

 

constateren

  • dat het in een steeds multicultureler Nederland van essentieel belang is dat kinderen, willen zij opgroeien tot verdraagzame volwassenen, elkaars culturen, verhalen, achtergronden, religies leren kennen.

  • Het onderwijs is bij uitstek geschikt kinderen die kennis te geven, maar krijgt daarvoor te weinig ruimte.

  • De aandacht hiervoor zou niet moeten afhangen van de motivatie van de leraar die voor de klas staat, maar van landelijk beleid.

 

en verzoeken

dit onderwerp zichtbaar te maken in het landelijk beleid. Veranker kunst en cultuur in het onderwijs aan kinderen en aan leraren in opleiding.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-10-2017 
Antwoord verwacht:
01-12-2017 
Petitionaris:
Rindert Kromhout 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog een kleine week...

Op dinsdag 31 oktober zal deze petitie worden aangeboden aan de Commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer. De teller staat op 1185 ondertekenaars, maar dat mogen er natuurlijk nog veel meer worden.

+Lees meer...

Dus als u nog iemand weet die wil ondertekenen...

26-10-2017