U, de petitionaris
Image1

Kruispunt Huis ten Boschstraat-Thorbeckelaan moet veiliger

384 ondertekeningen

Aan de drukke hoofdweg Huis ten Bosschstraat ligt KBS de Pionier. Veel scholieren steken op het kruispunt met Thorbeckelaan/De Kwekerij over. Het is inmiddels duidelijk dat de verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers zeer onveilig is.

Petitie

Wij

Kinderen van KBS De Pionier, direct omwonenden, dorpsgenoten, ouders en grootouders.

 

constateren

  • de nieuwe kruising Huis ten Boschstraat/Thorbeckelaan/De Kwekerij is erg druk en onveilig voor voetgangers en fietsers. De eerste ongelukken hebben al plaatsgevonden.

  • veel ouders hebben nare ervaringen met bijna-ongelukken. Het is een kwestie van tijd voordat een kind wordt aangereden!

Probleem:

  1. Te veel verkeer voor huidige situatie zonder stoplicht/rotonde

  2. Niemand houdt zich aan de 30km/u

  3. Zebrapad is slecht zichtbaar, zowel dag als nacht.

 

en verzoeken

Ondanks aanpassing van Huis ten Boschstraat 1 jaar geleden door de komst van een nieuwe woonwijk is de verkeerssituatie van het kruispunt zeer onveilig. Op dit drukke kruispunt moeten auto's, bussen, fietsers en voetgangers oversteken met enkel een zebrapad. Daarnaast is het een drukke oversteekplaats voor kinderen vanuit het dorp om de KBS Pionier te bereiken. Wij willen graag een veilig kruispunt, voor iedereen! Met name voor onze kinderen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Stichtse Vecht 
Petitieloket:
Einddatum:
24-05-2016 
Petitionaris:
Maarten de Groot 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kruispunt Huis ten Boschstraat-Thorbeckelaan moet veiliger!

Vandaag gaat de petitie van start!

Deze petitie is gericht aan de gemeente stichtse vecht zodat deze de verkeersveiligheid van het kruispunt spoedig kan aanpassen.
Aangezien dit kruispunt in de gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan Stichtse Vecht 2013 NIET wordt aangeduid als gevaarlijk kruispunt is deze petitie is gestart.

+Lees meer...

Dit om aan te tonen dat er voldoende draagkracht is vanuit de gemeenschap voor dit probleem. Laat ons graag veilig oversteken!

24-02-2016