U, de petitionaris
Schermafbeelding 2017 09 05 om 13.43.42

Kosteloos DNA onderzoek voor donoren en donorkinderen

1.587 ondertekeningen

Iedereen in Nederland heeft het recht om te weten wie zijn vader en moeder zijn. Echter, als donorkinderen van vóór 2004 willen weten wie hun biologische vader is, of medische achtergrondinformatie wensen, moeten ze daarvoor (evenals de betrokken donoren) zelf DNA onderzoek betalen.

Petitie

Wij

Stichting Donorkind en iedereen die vindt dat kinderen het recht hebben om hun afkomst te kennen

 

constateren dat:

dat anoniem doneren met ingang van 2004 verboden is, maar dat voor donorkinderen van vóór 2004 geen goede regeling getroffen is om te kunnen achterhalen van wie zij afstammen. Er is weliswaar in opdracht van de overheid een DNA databank gestart, maar de donorkinderen en donoren moeten zelf de kosten dragen van iets dat voor ‘gemiddeld Nederland’ gewoon een grondrecht is.

 

en verzoeken

kosteloos DNA onderzoek voor donorkinderen en donoren van vóór 2004, zodat zij in ieder geval een kans krijgen om te weten te komen wie hun biologische verwanten zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-10-2017 
Petitionaris:
Stichting Donorkind 
Organisatie:
Stichting Donorkind 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen