You, the petitioner
Schermafbeelding 2017 09 05 om 13.43.42

Kosteloos DNA onderzoek voor donoren en donorkinderen

1,586 signatures

Iedereen in Nederland heeft het recht om te weten wie zijn vader en moeder zijn. Echter, als donorkinderen van vóór 2004 willen weten wie hun biologische vader is, of medische achtergrondinformatie wensen, moeten ze daarvoor (evenals de betrokken donoren) zelf DNA onderzoek betalen.

Petition

We

Stichting Donorkind en iedereen die vindt dat kinderen het recht hebben om hun afkomst te kennen

 

observe

dat anoniem doneren met ingang van 2004 verboden is, maar dat voor donorkinderen van vóór 2004 geen goede regeling getroffen is om te kunnen achterhalen van wie zij afstammen. Er is weliswaar in opdracht van de overheid een DNA databank gestart, maar de donorkinderen en donoren moeten zelf de kosten dragen van iets dat voor ‘gemiddeld Nederland’ gewoon een grondrecht is.

 

and request

kosteloos DNA onderzoek voor donorkinderen en donoren van vóór 2004, zodat zij in ieder geval een kans krijgen om te weten te komen wie hun biologische verwanten zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-31 
Lead petitioner:
Stichting Donorkind 
Organisation:
Stichting Donorkind 
Website:

History

Signatures