You, the petitioner

KNWU: Stop de amateurs niet in één categorie

560 signatures

De Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) wil vanaf 2011 de licentiecategorieën Amateur A, B en C samenvoegen tot 1 categorie. Vele licentiehouders zijn het niet eens met deze beslissing en willen dat de KNWU dit terugdraait.

Petition

We

Wielrenners met hart voor de wielersport en de wedstrijdsport in het bijzonder.

 

observe

Dat de KNWU met ingang van 2011 de huidige licentecategorieën Amateur A, B en C wil samenvoegen tot 1 Amateur-categorie. Voor veel licentiehouders betekent dit dat het voor hen moeilijker zal worden om wedstrijden uit te rijden en dat zij het plezier verliezen in het rijden van wedstrijden. Het gevaar bestaat dat licentiehouders hun wedstrijdlicentie zullen opzeggen en dat de wedstrijdsport hierdoor nog smaller wordt dan zij reeds is.

 

and request

De KNWU deze beslissing terug te draaien en de huidige categorie-indeling te handhaven voor 2011. Door middel van goed onderzoek (óók onder de huidige licentiehouders) kan er dan gekozen worden voor een andere opzet in 2012. Doel van de KNWU moet zijn om de wielersport toegankelijk te maken én houden voor wedstrijdrijders. Dit betekent dat ook voor de minder getrainden en nieuwe wedstrijdrijders wedstrijden moeten worden aangeboden op hun niveau.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Koninklijke Nederlandse Wieler Unie 
Petition desk:
Closing date:
2010-07-12 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Sander Jansen 

History

Signatures