U, de petitionaris
Steun

Kleine ondernemer heeft recht op compensatie voor het oplopende omzetverlies

1.752 ondertekeningen

De coronacrisis zet ons ondernemers voor het blok! Winkels mogen gewoon open en wij ondernemers moeten zelf onze afweging maken: open of dicht? Linksom of rechtsom, er ontstaat een liquiditeitsprobleem! De regering /gemeente laat de ondernemer aan z'n lot over! Teken voor een compensatie omzetverlies!

Petitie

Wij

Wij zijn middenstanders, kleine ondernemers, vrienden, kennissen en/of familie van kleine ondernemers, wij zijn graag geziene bezoekers en klanten van de winkels in Nederland.

 

constateren

  • dat financiĆ«le hulp voor de ondernemer gewenst is vanwege de oplopende omzetverliezen.
  • dat uitstel van BTW en overige belastingen de kleine ondernemer onvoldoende helpt.
  • dat persoonlijke bijstand in aanvraag en voorwaarden versoepeld moet worden en geen 13 weken wachttijd moet vergen.
  • geld lenen van de overheid is voor bedrijven niet de oplossing.
  • wanneer je niet kunt werken in je eigen winkel wegens risico en/of gezondheidsredenen, valt dit onder ondernemersrisico en heb je geen recht op inkomen, dit kan echt niet! Ook de ondernemer heeft recht op een veilige werkplek.
  • niemand had de enorme economische impact van het coronavirus kunnen voorspellen

 

en verzoeken

zelfstandige ondernemers moeten dringend financiƫle steun van de overheid krijgen om liquiditeitsproblemen (het niet na kunnen betalen van rekeningen) voortkomend uit deze crisis te compenseren.

Het is stil op straat...

Het antwoord

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Het kabinet heeft 7 april aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Het gaat om onder andere extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) en specifieke kredietmogelijkheden voor start- en scale-ups. Bovendien wordt de premie voor de verruimde regeling Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) verlaagd. Ook gaat de overheid leverancierskrediet herverzekeren tot een bedrag van twaalf miljard euro. Daarnaast krijgen meer bedrijven een eenmalige gift als tegemoetkoming voor de gevolgen van maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus te bestrijden.

Bronnen:

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-06-2020 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Anja Woudenberg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Het kabinet heeft 7 april aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Het gaat om onder andere extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO-regeling) en specifieke kredietmogelijkheden voor start- en scale-ups.

+Lees meer...

Bovendien wordt de premie voor de verruimde regeling Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) verlaagd. Ook gaat de overheid leverancierskrediet herverzekeren tot een bedrag van twaalf miljard euro. Daarnaast krijgen meer bedrijven een eenmalige gift als tegemoetkoming voor de gevolgen van maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus te bestrijden.

Bronnen:

08-04-2020