U, de petitionaris
2022 10 12 hoogbouw arkemheenweg2

Kies voor passende hoogbouw in Nijkerk en Hoevelaken

998 ondertekeningen

In de Omgevingsvisie van de Gemeente Nijkerk 2022-2040 staan plannen voor “Manhattan aan de Vaart” en de Stations. Megalomane woontorens van 50 meter (14 verdiepingen hoog) in het project Stadshaven en de Stationsomgevingen van Hoevelaken en Nijkerk.

Petitie

Wij

  • Stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe
  • de Stichting Stadsgezicht Nijkerk
  • en medestanders

 

constateren dat:

  • Dat de geprojecteerde hoogbouw van 50 meter niet past bij de maat en schaal van Hoevelaken en Nijkerk.
  • Dat de geplande hoogbouw in Stadshaven dicht bij het historische stadshart van Nijkerk ligt, met diverse rijksmonumenten.
  • Dat de hoogbouw bij de stations het dorpse karakter van Hoevelaken en de groene rafelrand ten zuid-oosten van station Nijkerk aantasten.
  • Ook willen we onze skyline vanuit de unieke Polder Arkemheen en het zicht op de mooiste Kerktoren (55 mtr. hoog excl. Haantje) van Nederland niet kwijt.
  • Maar hoogbouw is wel nodig omdat de ruimte voor uitbreidingslocaties in onze unieke landschappen (bijv. Slichtenhorst) niet aanwezig is.

 

en verzoeken

De Gemeenteraad de geboden mogelijkheid om 50 meter hoog te bouwen, in de Omgevingsvisie, niet toe te staan. Kies voor hoogbouw in Stadshaven en bij de Stations die past bij onze steden. Zie als idee de reeds gerealiseerde hoogbouw aan de Arkemheenweg (foto), te weten enige hogere gebouwen van max. 35 meter (10 verdiepingen) hoog en max. 25 meter (7 verdiepingen) hoog. Per saldo levert dit ook meer wooneenheden op nabij het Centrum of de stations.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijkerk 
Petitieloket:
Einddatum:
09-12-2022 
Petitionaris:
Philip Kroon 
Organisatie:
Stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe, 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Toekomstvisie (OVG) Nijkerk 2040. Raadsbesluiten 24 nov j.l. Doel:1000 handtekeningen op 9 dec. a.s.

Onze inspraak en Petitie (met uw handtekening) dragen bij aan een zorgvuldige inpassing van Hoogbouw bij Inbreidingslokaties . Dat is vastgelegd in een Motie.

+Lees meer...

Max 50 mtr hoog blijft wel staan, maar de Motie zegt dat afhankelijk van Stedebouwkundig concept, Beeldkwaliteit en Buurtparticipatie lagere hoogtes tot stand kunnen komen. Hierbij wordt het totaal te bouwen aantal wooneenheden zeker gehaald! Er zijn diverse hoogte knoppen om aan te draaien binnen bijv, Stadshaven of Stationsgebieden bij Hoevelaken&Nijkerk. Prima: Binnenstedelijk verdichten is beter dan Uitbreidingslocaties!! Ook zijn in diverse aangenomen Amendementen garanties gegeven voor behoud en versterking van Slichtenhorst en Luxool & Wullenhoven. Zie Besluitvorming www.nijkerk.eu

25-11-2022

Petitie en Politiek liggen op koers!

1000 handtekeningen binnen bereik! In de afgelopen tijd met alle partijen in de Gemeenteraad overleg gevoerd. Hoogbouw moet passen bij de bestaande omgeving vindt men.

+Lees meer...

Nu afwachten of dit (met de petitie) leidt tot gunstige besluiten as donderdag 24 nov

20-11-2022

Aanbieden Petitie aan Burgemeester

Op donderdagavond 24 november stelt de Gemeenteraad van Nijkerk de Omgevingsvisie Nijkerk 2040 vast. Voorafgaand aan de vergadering wordt deze Petitie aan Burgemeester Renkema (voorzitter van de Gemeenteraad) aangeboden.

+Lees meer...

Doel: minstens 1000 handtekeningen voor Hoogbouw die past bij de bebouwde omgeving in Hoevelaken en Nijkerk en het karakter van onze historische kernen niet aantast !

11-11-2022