U, de petitionaris

Keuzevrijheid voor buitenschoolse opvang in Diemen-Noord (Breng BSO Popeye terug naar Diemen-Noord)

83 ondertekeningen

De Gemeente heeft bij het ontwikkelen van De Brede School gekozen voor een integraal kindcentrum, met hierin alle vormen van opvang. In een voor de ouders niet-inzichtelijke procedure is BSO Popeye afgevallen en is een andere partij naar voren geschoven als partij voor de samenwerking inzake buitenschoolse opvang in de toekomst. De huur van het pand welke door BSO Popeye in Diemen-Noord werd gebruikt is twee jaar geleden door de gemeente opgezegd en de opvang is gedwongen naar het centrum van Diemen verhuisd. Voor 50 kinderen uit Diemen-Noord geldt dat hun ouders zo tevreden waren/zijn over de kwaliteit van de opvang van BSO Popeye dat zij hun kinderen dagelijks ophalen uit het centrum en derhalve niet hebben gekozen voor het overplaatsen van hun kind(eren) naar de nieuwe partij.

De petitie vraagt om BSO Popeye terug te halen naar Diemen-Noord.

Petitie

Wij

Ouders en andere belanghebbenden uit Diemen-Noord,

 

constateren

• Dat wij voor het onderbrengen van onze kinderen bij een BSO in Diemen-Noord door de Gemeente (en scholen) gedwongen worden om voor één partij te kiezen; • Dat BSO Popeye graag wil terugkeren naar Diemen-Noord; • Dat thans 50 kinderen uit Diemen-Noord reeds worden opgevangen door BSO Popeye in het centrum van Diemen; • Er dus thans reeds een vorm van samenwerking tussen de scholen en BSO Popeye dient te zijn; • Dat er meer kinderen op de wachtlijst van BSO Popeye staan die zullen worden ingeschreven zodra de opvang is terugverhuisd naar Diemen-Noord; • Dat de kinderen dagelijks met busjes moeten worden vervoerd, waardoor zij niet kunnen meedoen aan het door de gemeente ondersteunde zogenaamde Groene-Voetstappen-plan; • Het vervoer van de kinderen veel extra tijd kost, zodat zij minder tijd hebben om ’s middags te spelen; • Dat het vervoer van de kinderen in de busje een risico is voor de veiligheid voor de kinderen; • Vanwege de locatie van de opvang in het centrum van Diemen de ouders de kinderen met de auto ophalen en daarmee niet milieuvriendelijk bezig zijn; • Dat een eerlijke concurrentiepositie beter is voor de kwaliteit van de opvang; • Dat er door de Gemeente is beloofd er alles aan te doen BSO Popeye te laten terugkeren naar Diemen-Noord; • Er een geschikte locatie was gevonden voor BSO Popeye in het leegstaande gebouw van de Kinderkorf, echter dat deze huurovereenkomst op juridische gronden door toedoen van de Gemeente (en indirect ook de scholen) is vervallen.

 

en verzoeken

BSO Popeye zo spoedig mogelijk een (realistische, vergelijkbare) locatie aan te bieden in Diemen-Noord, zodat wij als ouders een (realistische, vergelijkbare) keuze hebben bij het kiezen van de buitenschoolse opvang voor onze kinderen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Diemen 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sylvia Bonnema, Heleen Steur, Lysbeth Verwegen en Judith Kortekaas 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Afspraak met Wethouder Grondel aanstaande donderdag

Beste medebelanghebbende,   Allereerst hartelijk dank voor het ondertekenen van onze petitie en het uiten van uw steun. Wij hebben inmiddels contact gezocht met de Gemeente om een afspraak in te plannen.

+Lees meer...

In eerste instantie bleek de Wethouder niet beschikbaar op korte termijn, maar gisteren kregen wij het bericht dat hij aanstaande donderdag tijd voor ons heeft vrijgemaakt. Wij denken dat dit mede te danken is aan het aantal ondertekeningen tot nu toe.   Mocht u nog mensen kennen die ook wilden gaan tekenen maar dit nog niet hebben gedaan, wilt u dit bericht dan doorsturen met het verzoek uiterlijk aanstaande donderdagochtend te tekenen? In dat geval kunnen wij deze handtekeningen namelijk nog meenemen.   Wij houden u op de hoogte.   Met vriendelijke groet, Sylvia, Heleen, Lysbeth en Judith

05-11-2013