U, de petitionaris

Kap niet de 84 bomen in de Banne Amsterdam-Noord

1.006 ondertekeningen

In Amsterdam Noord is het Stadsdeel van plan om 84 decennia oude platanen te kappen voor de verbreding van een fietspad aan de IJdoornlaan. De kap begint 1 april en dat is geen grap. In de afgelopen twee jaar zijn er voetbalvelden aan bomen gekapt in dit gebied ten behoeve van nieuwbouw, herinrichting en andere zaken. Er zijn nauwelijks bomen geplaatst. Ecosystemen van vogels, andere dieren en plantensoorten zijn ernstig verstoord. Er zijn nu plannen om deze platanen langs de IJdoorlaan te kappen voor de verbreding van de weg. Het fietspad wordt nauwelijks gebruikt, maar is een van de groenste overgebleven routes van dit gebied. De echte bottleneck is de brug. Men wil meer verkeer ruimte geven op de IJdoornlaan.

Petitie

Wij

buurtbewoners in de Banne-Buiksloot

 

constateren

 • De Banne-Buiksloot en Elzehagen waren van oudsher groene gebieden. Daar is weinig van over.

 • Stadsdeel Noord heeft ontzettend veel gekapt in de laatste twee jaar. Er zijn voetbalvelden met bomen verdwenen in de hele wijk. Het is nu een omgeving geworden van beton en asfalt. Elzenhagen is volledig gekapt, op de IJdoornlaan is al veel gekapt, Koopvaardersplantsoen is gekapt, Statenjachtstraat is gekapt.

 • Nu wil men opnieuw 84 planten kappen langs de IJdoornlaan.

 • De herinrichting of een verbreding van de weg is onnodig. De echte bottleneck is de brug over het kanaal. Hiervoor hoeven geen Platanen te wijken. Er kan op een andere manier naar deze weg gekeken worden met het behoud van oude bomen. Dat kan op de Apollolaan ook.

 • Bewoners willen geen verbreding van de IJdoornlaan ten koste van nog meer oude bomen. We willen dat het groen wat er nog in de Banne is behouden blijft! Ook langs de IJdoorlaan.

 • De platanen houden de wind tegen voor fietsers en zijn broedplekken voor vogels. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de leefomgeving van mensen, dieren en bomen (fauna).

 • Er wonen veel mensen in de hoogbouw in de Banne. De groene omgeving is ontzettend belangrijk voor de recreatie van gezinnen, gezonde lucht voor ouderen en sociale cohesie van culturen (samenkomsten) .

 • Het is niet meer van deze tijd om oude bomen te blijven kappen in een tijd van klimaatsverandering en groeiende CO2-uitstoot.

 • Vogels uit het broedgebied Waterland vinden ook hun plek in deze bomen.

 • Veel ouderen wandelen graag in de groene stroken.

 

en verzoeken

 • Oude bomen aan de IJdoornlaan te laten staan; geen 84 platanen te kappen.
 • De honderden bomen die al gekapt zijn in de directe omgeving te herplaatsen.
 • het Staddeel met oog voor groen, oude bomen, sociale omgeving voor bewoners, die veelal in kleine flats wonen, de plannen direct te herzien.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
21.03.2022 
Petitionaris:
Berith Danse  
Organisatie:
Bewoners in de Banne-Buiksloot Amsterdam Noord 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Teken opnieuw ivm besluit Stadsdeel Noord

Hoi Allemaal, :-) Met dit bericht wil ik jullie alle 989 vragen om VANDAAG deze nieuwe petitie te tekenen!

We zijn de afgelopen maanden in Amsterdam Noord doorgegaan met de alertheid op de afgegeven kapvergunningen. Voor de Platanen bij het Over het IJ ziekenhuis is zelfs een tekening gemaakt waarbij alle groen blijft en er toch vernieuwing komt. Dat is met jullie steun gelukt!

En morgen is er een belangrijk momentum bij het Stadsdeel Kantoor met de nieuwe bestuurders!

TEKEN EN LEES VIA DEZE LINK WAT WE GAAN DOEN:

https://www.petitie24.nl/petitie/4565/bezielde-stad-behoud-de-bomen

1000 handtekeningen dat kunnen we allemaal samen :-)

groetjes Berith .

01.11.2022

Plaats je fiets vandaag aan een boom bij OverhetIJ ziekenhuis

!!!! OPROEP!!!

Morgen is een hele belangrijke dag voor deze actie tegen de Kap van weer 84 Platanen in Amsterdam Noord, in de Banne Buiksloot, overgang naar Elzenhagen!!

!We roepen alle ondertekenaars op om hun fiets te komen plaatsen aan een boom!

Hoe doe je dat? Je komt met zijn tweeën en verbindt de twee fietsen met kettingen zodat de boom beschermd is. Je herkent de bomen doordat een deel al een Groene Sjaal heeft gekregen. maar er staan er nog meer omheen!

!! Verder is het heel belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen morgenavond naar het Huis aan de Wijk komen om te laten zien dat we kappen in Amsterdam Noord niet meer pikken!!

Deze kap staat niet op zichzelf er zijn bijna 3000 bomen in Noord gekapt de afgelopen 24 maanden dat we thuis moesten zitten voor Corona.

We eisen mat zijn allen: Dat de kapvergunning van deze 84 Platanen van tafel moet.

Anders starten ze wellicht in de nacht van 14 of 15 maart!

Dat we een nieuw plan gaan ontwerpen met de integratie van zoveel mogelijk oude bomen en een goede veerbetering van verkeersdoorstroming

Op de Apollolaan staan ook heeeeel veel oude bomen, maar daar wonen mensen met heeeeeel veeeeel geld en invloed.

+Lees meer...

;-)

tot MORGEN!

13.03.2022

Maandag 14 maart 19 huur Huis aan de Wijk in de Banne

Aanstaande maandag om 19 uur zijn we uitgenodigd om in gesprek te gaan met Saskia Groenewoud. KOMT ALLEN MEEDOEN! meld je hier: secretariaatbannenoord@amsterdam.nl

Ze zal de plannen eerst uiteenzetten zodat iedereen geïnformeerd is die dat nog niet was.

+Lees meer...

Er hangen kaarten en er zijn collega's aanwezig. Daarna gaan we in gesprek met elkaar.

Onze insteek is dat dit kap-plan van tafel moet. En dat we gezamenlijk een bete , groener en innovatievere tekening maken. Waarin natuur, mens en verkeer erop vooruitgaan. Voor de komende 3 generaties.

-Onze voorstel is wat kan er anders om kappen te verminderen? - vanaf nu een integraal kap en vergroeningsplan met betrekken van alle bewoners van Noord via krant en directe post. - directe actie van Stadsdeel voor het herplanten van 1000 bomen voór de zomer van 2022.

Noord moet een stadsdeel zijn die dusdanig is ontworpen dat het een overgangsgebied is van natuur ( IJ-oever en kanalen) tot Waterland en Twiske. Samenleven met dieren en planten is de toekomst.

TOT MAANDAG AVOND

10.03.2022