U, de petitionaris
Img 1483

Kap met kappen; red onze prachtige vleugelnootbomen in de Eerste Jacob van Campen

362 ondertekeningen

Acht oude, beeldbepalende vleugelnoten in de Eerste Jacob van Campenstraat in Amsterdam lopen acuut gevaar: de gemeente heeft tegen eerdere afspraken in een kapvergunning aangevraagd én gekregen. Steun het bezwaar en spreek je uit tegen de kap!

Petitie

Wij

Buurtbewoners, bomenliefhebbers en iedereen die geeft om een groen leefmilieu

 

constateren dat:

  • dat de gemeente er met deze kapvergunning niet alles aan lijkt te willen doen om de bomen te beschermen tijdens het herinrichtingsproject en voor de makkelijkste (en vermoedelijk goedkoopste) weg kiest.
  • Maar ‘kappen voor de vergroening’ gaat in tegen de letter en geest van dit project.
  • Bovendien mochten deze bomen gewoon blijven volgens het officieel goedgekeurde Definitief Ontwerp.
  • Ook het vertrouwen in de gemeente staat dus op het spel.

 

en verzoeken

de gemeente Amsterdam af te zien van de kap, er alles aan te doen om de bomen tijdens de werkzaamheden te ontzien en te beschermen, en zich te houden aan het door de gemeente zelf goedgekeurde Definitief Ontwerp voor de buurt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
23-03-2023 
Petitionaris:
Corine Vloet 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandigen petitie aan de gemeente

Beste ondertekenaars,

Allereerst ontzettend bedankt voor jullie steun!

Gisteren hoorden wij van het Juridisch Bureau van de gemeente Amsterdam dat ons bezwaar ongegrond is verklaard. De gemeente kan dus de kapvergunning toepassen.

Nu rest de vraag hoe de gemeente dit gaat interpreteren.

+Lees meer...

Voor snoei van meer dan 20% van een boom is namelijk ook een kapvergunning vereist. Kortom, wil de gemeente alsnog alle 8 bomen kappen, of kunnen de bomen behouden worden met gerichte snoei? Dit standpunt hebben wij in november onderbouwd met een extra rapport van onze European Tree Technician Veronica van Amerongen.

Woensdag 29 maart om half 8 gaan wij in de vergadering van de Stadsdeelcommissie aan de Kennedylaan jullie handtekeningen aanbieden aan het bestuur van Stadsdeel Zuid. Wij zullen dan nogmaals benadrukken dat volgens ons de bomen prima passen in het nieuwe ontwerp (ze staan er mooi bij!), en de gemeente verzoeken om de verleende kapvergunning terughoudend toe te passen zodat de bomen zoveel mogelijk behouden kunnen blijven.

Deze Stadsdeelcommissievergadering is openbaar.

We zullen jullie op de hoogte houden van alle nieuws.

Namens de bezwaarmakers, met vriendelijke groet,

Corine Vloet

24-03-2023