You, the petitioner

Kabinetsbesluit Sotsji

63 signatures

Wij zijn tegen het kabinetsbesluit om Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, premier Mark Rutte en minister van Sport Edith Schippers naar de Olympische Spelen te sturen in Sotsji, Rusland, in 2014 wegens de huidige situatie rondom de mensenrechten in Rusland.

Petition

We

Wij zijn bezorgde burgers die deel uit maken van de LHBT's en burgers die de LHBT's steunen.

 

establish that:

Wij hebben geconstateerd dat het kabinetsbesluit is geworden dat er een hoge delegatie vanuit Nederland naar de Olympische Spelen in Rusland zou afreizen. Ondanks dat veel burgers het hier niet mee eens zijn en dat door de Russische LHBT's gevraagd is om geen hooggeplaatste delegatie te sturen als teken van het afkeuren van de huidige mensenrechtenschennis in Rusland. De mensenrechtenschennis is gericht tegen de LHBT's d.m.v. nieuwe wetten.

 

and request

Wij verzoeken het Kabinet om de beslissing te heroverwegen en naar zowel het Nederlandse volk te luisteren als naar de Russische LHBT's. Wij verzoeken het Kabinet om een voorbeeld te nemen aan andere westerse landen zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika en geen hooggeplaatste delegatie te sturen naar de Olympische Spelen in Sotsji, ondanks de Nederlandse traditie om dit wel te doen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2016-04-11 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Benjamin Ector 

History

Signatures