You, the petitioner

Kaalslag onder patiëntenorganisaties is te voorkomen met wijziging subsidieregeling!

1,258 signatures

De bezuiniging op subsidies voor patiëntenorganisaties bedreigt het voortbestaan van middelgrote organisaties met meer dan 1.000 leden. Door de korting op hun budget van 50 tot zelfs 70 procent gaat veel kennis en ervaringsdeskundigheid verloren. Er is een alternatief, want veel geld zal onbesteed blijven.

Petition

We

Bestuursleden, vrijwilligers en leden van middelgrote patiëntenorganisaties.

 

observe

Dat: De bezuiniging en de voorgestelde subsidieregeling middelgrote organisaties onevenredig zwaar treft. Op koepels en infrastructuur verhoudingsgewijs weinig bezuinigd wordt. Veel kleine organisaties in de praktijk het subsidie vaak niet opmaken. De stimulans tot samenwerking met vouchers duur, omslachtig en star is. De bezuiniging niet nodig is bij efficiënte besteding van middelen!

 

and request

Een andere invulling van de subsidieregeling toe te passen, als volgt: - Bij de subsidie voor middelgrote organisaties (1000 tot 5000 leden) naast het basisbedrag een toeslag per lid te behouden. - De grote kans op onderbesteding bij kleine organisaties en projectsubsidies tegen te gaan. - De bezuiniging qua omvang gelijkelijk toe te passen op de koepels en de infrastructuur.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-14 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Joop Beelen 

History

Signatures