U, de petitionaris
1152x864a

Israël overschrijdt rode lijn: Reageer op de aanval op Rafah als gamechanger

187 ondertekeningen

Rutte zei dat bij een aanval op Rafah door het Israëlische leger voor het kabinet een "gamechanger" zou zijn. Echter, zelfs na de brute, weerzinwekkende aanval op een vluchtelingenkamp, blijft het vanuit Den Haag ijzig stil. Rutte, houd je woord en kom in actie!

Petitie

Wij

burgers in Nederland

 

constateren dat:

zelfs na de laffe, dodelijke aanval van Israël op een vluchtelingenkamp in Rafah, waar tientallen vrouwen en kinderen de dood in verzengend vuur vonden, het kabinet niet met een daadkrachtig antwoord komt en consequenties aan het vreselijke oorlogsgeweld tegen onschuldige burgers verbindt

 

en verzoeken

het kabinet direct met stevige tegenmaatregelen te komen om Israël te dwingen tot een staakt het vuren en Hamas te dwingen het geweld te stoppen en de gijzelaars direct vrij te laten en/of hun lichamen aan de families vrij te geven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
J.R. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doden bij (nieuwe) luchtaanval in humanitaire zone bij Rafah (Bron: NOS)

Bij een luchtaanval op een tentenkamp ten westen van Rafah in de Gazastrook zijn meerdere doden gevallen. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza, dat onder bewind staat van Hamas, spreekt van zeker 21 dodelijke slachtoffers, meldt persbureau Reuters.

+Lees meer...

De luchtaanval volgt anderhalve dag na de breed veroordeelde Israëlische aanval op een vluchtelingenkamp in Rafah, waarbij tientallen mensen om het leven zijn gekomen.

De aanval van vanmiddag vond volgens meerdere bronnen plaats in al-Mawasi, het gebied dat door Israël eerder is aangemerkt als 'humanitaire zone'. Mensen die in Rafah verbleven, werden de afgelopen weken door Israël opgeroepen daarnaartoe te vertrekken.

Het Israëlische leger heeft nog geen verklaring afgegeven over de nieuwe aanval.

28-05-2024

Legerwoordvoerder: brand na aanval Rafah niet door onze munitie (Bron: NOS)

Het Israëlische leger bevestigt berichtgeving van persbureau AP over de uitkomsten van een voorlopig onderzoek naar de dodelijke luchtaanval op Rafah van zondagavond. Woordvoerder Hagari zegt dat het nog onduidelijk is waardoor de enorme brand heeft kunnen ontstaan, maar volgens hem zou dat niet hebben kunnen gebeuren door de afgevuurde Israëlische munitie.

"We onderzoeken alle mogelijkheden, ook de optie dat er wapens lagen opgeslagen in een gebouw in de buurt van ons doelwit, waarvan we geen weet hadden.

+Lees meer...

Mogelijk is dat in brand gevolgen als gevolg van de aanval", zegt Hagari in een tv-toespraak.

28-05-2024